Brokoļu biezenis (no 8 mēn.)

FOTO: Shutterstock.com

1 pieaugušajam un 1 bērnam vai vairākām mazuļa porcijām.

Brokoļus nomazgā un sadala ziedkopās, pārāk cietās kātiņa daļas nogriež. Ūdeni tvaicējamajā katlā uzvāra un liek brokoļus tvaicēt uz apmēram 8 līdz 10 minūtēm. Kad dārzeņi gatavi, tos pārlej ar aukstu ūdeni, lai saglabātos zaļā krāsa. Brokoļu, pievienojot tvaicēšanā izmantoto ūdeni pēc vajadzības, sasmalcina biezenī. Vēl karstam ēdienam pievieno sviestu, tad atdzesē.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sviests - 1.ēd. karote
  • Ūdens - 200.ml
  • Brokoļi - 500.gr