Rabarberu kompots. Gardi!

Gardākais padzēriens pavasarī!

FOTO: Shutterstock.com

Pagatavo brīnišķīgu dzērienu no rabarberiem!

Rabarberiem noņem virsējās rupjās šķiedras un kātus sagriež 2 -3 cm garos gabaliņos, pēc tam sagrieztos rabarberus liek verdošā ūdenī, vēlreiz uzvāra un ūdeni nolej.

Karstā ūdenī ieber smalko cukuru, sarīvētas citrona miziņas, uzvāra , maisījumu vāra 8 - 10 minūtes. Sīrupā ieliek sagatavotos rabarberus un uz mazas liesmiņas vāra 3 - 5 minūtes, pēc tam kompotu noņem no uguns un atdzesē.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Ūdens - 700 - 800.g
  • Rabarberi - 250 - 300.g
  • Cukurs - 150.g
  • Rīvēta citrona miziņa