Aroniju sīrups – mūsu ģimenes TOP recepte (der arī plūškoka sīrupam)

Katru gadu gatavoju gan plūškoka, gan aroniju sīrupu un abus pēc vienas receptes. Pirms to iekļāvu savas ģimenes TOP recepšu kladē, izmēģināju vairākas citas kaut kur noskatītas vai izlasītas receptes, taču manējie par labu esam atzinuši tieši šo.
Visbiežāk mēs no sīrupa gatavojam limonādi. Kā? Atšķaidām to ar viegli gāzētu ūdeni.

FOTO: Shutterstock.com

Visbiežāk mēs no sīrupa gatavojam limonādi. Kā? Atšķaidām to ar viegli gāzētu ūdeni.

Sastāvdaļas:

  • 1 l aronijas
  • 1 l verdošs ūdens
  • liela sauja ķiršu lapas
  • 3 tējk. citronskābe
  • 800 g cukurs

 

 

Gatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Aronijas noskalo, liek traukā, pārkaisa ar citronskābi, nosedz ar ķiršu lapām un uzlej tikko vārītu ūdeni. 
  2. Ļauj nostāvēties 24 stundas.
  3. Tad uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, ņem nost no plīts un izkāš.
  4. Iegūto sulu lej katlā, pievieno cukuru – uz litru sulas vajadzēs 800 g cukura – un atkal liek vārīt. 
  5. Kad parādās pirmais burbulis, pavāra vēl 10 minūtes, tad lej iepriekš izkarsētos traukos un aizvāko. Sīrups gatavs!

 

Pieredze

Es sīrupa uzglabāšanai izmantoju stikla pudeles, kuras pirms tam gan no iekšpuses, gan ārpuses apleju ar verdošu ūdeni, taču tās var arī izkarsēt cepeškrāsnī 100 grādu temperatūrā. 

Saistītie raksti