Sarkano plūmju sīrups ziemas dzērieniem

Katru rudeni mājās vārām plūmju sīrupu, ko pēc tam ziemā gardu muti dzeram, atšķaidītu ar ūdeni. No tā var gatavot ķīseli vai pārliet saldējumam. Veselīgi un garšīgi! 

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas

  • plūmes (šajā gadījumā sarkanās plūmītes)
  • cukurs

Gatavošana
Katlā ielej nedaudz ūdens un tajā ber nomazgātas plūmes. Plūmes vāra, kamēr tās izjūk, tad ber sietā un izberž caur to. Šo sulu lej atpakaļ katlā un pievieno cukuru ( uz 1l = 150 g cukura). Sulu ar cukuru uzvāra, pilda izmazgātās pudelēs un karstas aizskrūvē.

 

 

 



Iesūtījusi: Inese, divu mazu puiku mamma, "Vichy Classique" bērnu ēdienu recepšu konkursa dalībniece

 

Reklāma
Reklāma

BALVĀ

Vichy ;ūdens

Viens uzvarētājs, kuru noteikts Mammamuntetiem.lv redakcija, balvā saņems:

- Kvalitatīvu un siltu “KLIPPAN SAULE” pledu (140x100cm) no 100% aitu vilnas, kurā ietīties rudenīgajos vasaras vakaros un baudīt gardos Vichy ūdeņus;
- 6 Vichy Fresh Bubbles ar divām garšām; 
- 3 Vichy negāzētā ūdens pudeles 1,5l iepakojumā.

 

 

Sastāvdaļas