Klasiskais miestiņš

Tiem, kam rūgtenais dzēriens – alus pie sirds neiet, piedāvājam izmēģināt miestiņa recepti. Kvass ir garda alternatīva, turklāt piemērota arī bērniem un šoferīšiem. Tas lieliski veldzē slāpes un ir labs papildinājums pie dažādiem ēdieniem

Recepti piedāvā restorāna „Trīs naži” pavāre Kristīne Strode

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Recepti piedāvā restorāna „Trīs naži” pavāre Kristīne Strode

 

Nepieciešams:
250 g medus,
400 g rudzu maize,
2 l ūdens,
10 g raugs,
1 laims
piparmētra un baziliks

 


Pagatavošana: apgrauzdē rudzu maizi, pieliek saberztus garšaugus, pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj, lai ievelkas. Kad atdzisis, tad nokāš. Pievieno pārējās sastāvdaļas, samaisa un atstāj siltumā. Kad parādās putas, kvass ir gatavs!

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas