Mežrozīšu dzēriens

Vai esi nogaršojis mežrozīšu tēju?

FOTO: Shutterstock.com

Kaltētos mežrozīšu augļus pārlej ar ūdeni, uzvāra, karsē 10 minūtes. Pusstundu tur aizvākotā katlā, tad nolej un izfiltrē. Atkal lej katlā, pievieno sasmalcinātas kaltētās aprikozes un ābolus, mežrozīšu sīrupu, apelsīna šķēles un maisot karsē, līdz sirups izkusis. Pasniedzot katrā glāzē var ievietot cukura kristālu  irbulīti. Labi garšos kopā ar piparkūkām.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • kaltēti mežrozīšu augļi - 1.glāze
  • Ūdens - 1.l
  • mežrozīšu augļu sīrups - 3 - 4.ēd.k.
  • Kaltētas aprikozes - 1/2.glāze
  • kaltētas ābolu šķēlītes - 1/2.glāze
  • apelsīnu šķēles - 2.šķēles