Kopīgas ģimenes brokastis – lieliska iespēja visiem kopā labi pavadīt laiku

Mūsu ģimenei svinamās dienas sakrīt tā, ka ir kā maratonā – īsā laika posmā gandrīz katram lielās ģimenes loceklim ir lielāki vai mazāki svētki. Un tagad, kad visa rudens raža novākta un dzimšanas dienas gandrīz visas nosvinētas, mēs tiekamies uz kopīgām brokastīm. Tāpat vien, bez iemesla, lai kopīgi pakavētu laiku sarunās, bērni paspēlētos un, protams, garšīgi paēstu!
Arī mūsu piedāvātie ēdieni ir pagatavojami pavisam ātri un sastāvdaļas pieejamas arī mazajā piemājas veikalā.

FOTO: Eva Lanka

Arī mūsu piedāvātie ēdieni ir pagatavojami pavisam ātri un sastāvdaļas pieejamas arī mazajā piemājas veikalā.

Lai svētki nepārvērstos par stresa pilnu pasākumu, katrs nāk uz brokastīm ar savu groziņu. Arī mūsu piedāvātie ēdieni bija pagatavojami pavisam ātri un sastāvdaļas pieejamas arī mazajā piemājas veikalā. Lai gardas kopā sanākšanas!

 

Pavisam vienkāršās, bet garšīgās siermaizītes

 

Nepieciešams:

  • Siers
  • Olas
  • Timiāns
  • Tostermaize

 

Patavošana:

  1. Sieru sarīvē, sajauc ar olām. Pievieno klāt nedaudz sāli, maltos piparus un nedaudz timiānu. Visu samaisa. 
  2. Uz cepamās pannas kārto maizes šķēles, pēc tam sadala siera – olu masu. 
  3. Cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes. Timiāns piešķirs īpašu garšu. 
  4. Maizītes garšoja arī bērniem. Sastāvdaļu daudzums pēc nepieciešamības – uz izjūtām. Var būt vairāk gan siers, gan olas – noteikti izdosies!

 

Vieglie krabju nūjiņu salāti

 

Sastāvdaļas:

Reklāma
Reklāma
  • Ķīnas kāposts
  • Krabju nūjiņas
  • Svaigs gurķis
  • Konservēta kukurūza
  • Majonēze
  • Krējums
  • Dilles
  • Sāls, pipari

 

Patavošana:

  1. Sajauc kopā visas sastāvdaļas. 
  2. Pēc garšas pievieno klāt majonēzi un krējumu – aptuveni vienādās proporcijās. Pievieno sāli un piparus.

 

Olas mafinu pannā

Ceptas olas cepeškrāsnī ir vienkāršs veids, kā lielākam ēdāju pulciņam ātri pagatavot olas. Tam būs nepieciešama mafinu panna.

 

Sastāvdaļas:

  • olas
  • bekona šķēle
  • sāls, maltie pipari

 

Patavošana:

  1. Pannas “bedrīti” ietauko ar eļļu, iesit jēlu olu, uzkaisa sāli un maltos piparus. 
  2. Var pievienot arī bekona šķēli – liekot to apkašā vai arī gar malu. 
  3. Cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes.

Saistītie raksti