Šakšuka – āfrikāņu ēdiena recepte pavāra Ērika Dreibanta stilā
Krēmīgas olas, plaucētas aromātiskā tomātu mērcē, pasniegtas ar grauzdētu maizīti, fetas sieru un daudz svaiga koriandra. Iesaka šefpavārs Ēriks Dreibants.
            
                                                    FOTO: Mammamuntetiem.lv
Omlete ar turku zirņiem un tomātiem savā sulā.
Sastāvdaļas
- 2 sarkanie sīpoli
 - 4 ķiploku daiviņas
 - Olīveļļa
 - 1 t.k kumīna
 - 4 dažādas krāsas paprika
 - 500g tomātu savā sulā
 - 4 olas
 - 200 g aunu zirņu
 - 1 bunte pētersīļu
 - 4 ēd. k. dabīgā jogurta
 - Sāls, cukurs, pipari, soja, tabasko
 
Pagatavošana
- Sīpolus sagriež nelielos gabaliņos, cep līdz tie kļūst mīksti.
 - Pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, ķiplokus, cep dažas minūtes.
 - Pievieno sasmalcinātus tomātus savā sulā, nedaudz sojas mērci, tabasko, cukuru, kumīnu un sāli.
 - Visu pannā uzvāra, laiku pa laikam maisot, un pievieno turku zirņus.
 - Visu pannas saturu liek cepeštraukā, iesit olas un cep cepeškrāsnī 180 C grādos 15 minūtes.
 - Pa virsu uzber fetas sieru, kapātus pētersīļus un maltus svaigos piparus.