Holandes pankūka
17. februārī visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā Pankūku diena, tādēļ ir vērts iemācīties kādu jaunu pankūku recepti. Viens no variantiem varētu būt Holandes pankūka jeb dutch pancake.
Pagatavošana:
- Pirmkārt, ieslēdz cepeškrāsni uz 200 grādiem. Uzreiz cepeškrāsnī liek karstumizturīgu formu.
- Olas uzputo ar cukuru. Pievieno miltus, pienu, malto kanēli un uzputo vēlreiz.
- No uzkarsušas cepeškrāsns izņem formu un ieliek sviestu. Ļauj sviestam izkust. Formā pārlej mīklu un liek atpakaļ cepeskrāsnī uz 20 min.
- Pasniedz pankūku ar visu, ko sirds vēlas - augļiem, saldo krējumu, biezpienu, saldējumu, ievārījumu, šokolādi. Es šoreiz vienkārši pavārīju 5 min. ābolu šķēlītes un pārlēju tās ar karameli.
Recepte no Pipars.lv
Sastāvdaļas
- Milti - 1/2.glāze (75 g)
- Piens - 1/2.glāze (140 g)
- Olas - 2
- Cukurs - 2.ēdamkarotes
- Vanilīna cukurs - 1.tējkarote
- Sviests - 10.grami
- Malts kanēlis