Holandes pankūka

17. februārī visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā Pankūku diena, tādēļ ir vērts iemācīties kādu jaunu pankūku recepti. Viens no variantiem varētu būt Holandes pankūka jeb dutch pancake.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pagatavošana:

  1. Pirmkārt, ieslēdz cepeškrāsni uz 200 grādiem. Uzreiz cepeškrāsnī liek karstumizturīgu formu.
  2. Olas uzputo ar cukuru. Pievieno miltus, pienu, malto kanēli un uzputo vēlreiz.
  3. No uzkarsušas cepeškrāsns izņem formu un ieliek sviestu. Ļauj sviestam izkust. Formā pārlej mīklu un liek atpakaļ cepeskrāsnī uz 20 min.
  4. Pasniedz pankūku ar visu, ko sirds vēlas - augļiem, saldo krējumu, biezpienu, saldējumu, ievārījumu, šokolādi. Es šoreiz vienkārši pavārīju 5 min. ābolu šķēlītes un pārlēju tās ar karameli.

Recepte no Pipars.lv

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Milti - 1/2.glāze (75 g)
  • Piens - 1/2.glāze (140 g)
  • Olas - 2
  • Cukurs - 2.ēdamkarotes
  • Vanilīna cukurs - 1.tējkarote
  • Sviests - 10.grami
  • Malts kanēlis