Lapu salāti ar paipalu oliņām, kartupeļu pankūku un laša tartaru

Ticējums vēsta, ka klusajā sestdienā visām saimniecēm bija jāvāra olas, tad nākošā gadā varēja labi satikt ar saimi un kaimiņiem. Tas vēlreiz pierāda, ka mīlestība un saticība iet caur vēderu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lieldienu galda ēdieniem kā skaits un reizē veselīgs dekors kalpos mazās paipalu oliņas!

 

Ideju Lieldienu galdam piedāvā restorānu tīkls “Tex-Mex” un jaunatvērtais restorāns „Tex-Mex Republic”.

 

Sastāvdaļas:

Kartupeļi 2 gab. 

Milti 1 ēdamkarote 

Lasis 200 gr.

Kaperi 10 gr.

Salātu mix  200 gr.

Ķiršu tomāti 50 gr.

Redīsi 40 gr.

Mazie gurķi 2 gab.

Paprika 1 gab.

Paipalu olas 4 gab.

Jogurts bez garšas 200 gr.

Reklāma
Reklāma

Baziliks 

Olīveļļa 4 ēdamkarotes

Sāls – pēc garšas

Pipari – pēc garšas 

Vorčesteras mērce – pēc garšas

 

Gatavošana:

1. Pankūku gatavošana. Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves, izspiež sulu, pievieno miltus, sāli un piparus. Sagatavo 4 pankūkas un tās apcep zeltaini brūnas no abām pusēm. Laša fileju sagriež smalkos kubikos, pievieno sakapātus kaperus, sāli, piparus un Vorčesteras mērci. Visu rūpīgi samaisa. 

 

2. Salātu gatavošana. Uz porciju šķīvjiem kārto lapu salātus un pa virsu liek sagrieztus dārzeņus, pārlej ar olīveļļu un jogurta bazilika mērci (½ jogurta sablenderē ar baziliku, sāli un pipariem pievieno atlikušo jogurtu un samaisa). Pa virsu kārto kartupeļu pankūku un laša tartaru dekorē ar paipala oliņu.

 

Sastāvdaļas