Sātīga omlete ar sieru un sparģeļiem

Ātrs un ļoti sātīgs ēdiens. Pavasarīgs ēdiens. Brokastu vai vakariņu ēdiens. Šī omlete ir ļoti garda! Turklāt vienkāršs veids, kā izmantot sparģeļus, ja tikai vēl mācāties ar tiem apieties, iesaka bloga lindasvirtuve.lv autore.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Omletes cepšanā viss, manuprāt, atkarīgs no:

labas kvalitātes olām

pareizas temperatūras pannas, ka tiek lietas virsū sakultās olas

nepieraujoša panna

Izejvielas (1 pers):

 

Sastāvdaļas:

3 mazas vai 2 lielākas olas

pāris karotes skābā krējuma

sāls

50 g rīvēta siera (es ņēmu Grijēras sieru)

4 sparģeļi

eļļa cepšanai

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

1. Trauciņā sakuļ olas ar krējumu un pievieno sāli.

 

2. Uzvāra ūdeni. Sparģeļiem nogriež cietos, kokainos galus (tos var izmantot zupas gatavošanā), atstājot tikai augšējo daļu – kādus 10 cm. Tad šos galus sagriež uz pusēm vai 3 daļās gareniski. Liek bļodiņā ielietā vārošā ūdenī (tā, lai sparģeļi būtu noklāti), bļodu pārklāj un atstāj uz 4-5 minūtēm.

 

3. Uzkarsētā eļļā pannā lej sakulto olu masu un cep uz vidējas uguns apt.1 minūti. Tad omletes vidū gareniskā strīpiņā ber rīvēto sieru un tam pa virsu liek sparģeļus (skat.foto augstāk!).

 

4.Cep, kamēr apakša omletei gaiši brūna un virspuse vairs nav pilnīgi šķidra.

Omleti noslidina no pannas uz šķīvja un maliņas saceļ uz vidu, gandrīz noklājos visus sparģeļus un izkusušo sieru. Pasniedz nekavējoties!

 

Avots: lindasvirtuve.lv

 

Sastāvdaļas