Ziemassvētku dāvanas bērniem no GIVEN: kāpēc un kā izvēlēties rotaslietas bērniem?

Ziemassvētku laiks ir ne tikai dāvanu, bet arī vērtību laiks. Ir ļoti svarīgi, lai dāvana sniedz ko vairāk par īsu, mirklīgu prieku. Daudzkārt šķiet, ka bērniem Ziemassvētkos ir jāsaņem rotaļlietas, taču rotaslietas ir daudz gudrāka izvēle!
Rotaslietas bērniem ļauj apzināties, ka viņiem ir uzticēta vērtīga lieta, par kuru jāparūpējas. Daudzās kultūrās rotas bērniem tiek dāvinātas jau no dzimšanas brīža.

FOTO: Publicitātes foto

Rotaslietas bērniem ļauj apzināties, ka viņiem ir uzticēta vērtīga lieta, par kuru jāparūpējas. Daudzās kultūrās rotas bērniem tiek dāvinātas jau no dzimšanas brīža.

Mūsdienās, kad rotaļlietu pārpilnība novērojama daudzās mājās, dāvanu izvēle jāvirza pavisam citā virzienā. Mēs, GIVEN, uzskatām, ka rotaslietas patiesībā ir viena no gudrākajām izvēlēm, ja nepieciešamas dāvanas bērniem Ziemassvētkos. Kāpēc? Jo tās nav tikai par greznumu vai ārišķību, tās vienmēr nāk kopā ar stāstu un tās vēstī par daudzām mūsdienās svarīgām un aktuālām vērtībām.

 

Turpinājumā vairāk par to, kādas mācības pauž juvelierizstrādājumi, kādas ir populārākās rotaslietas bērniem, konkrētas idejas dāvanām bērniem dažādos vecumos un ieteikumi dāvanu iesaiņošanai un pasniegšanai!


Kāpēc tieši rotas? Rotaslietas bērniem vēstī par ilgtspēju un nemainīgām vērtībām

Foto: Given

 

Atšķirībā no rotaļlietām vai jebkādiem citiem plastikāta priekšmetiem, kas ātri nolietojas vai kļūst neinteresanti, rotaslieta ir kaut kas, kas saglabā savu vērtību un skaistumu ilgus gadus – tā nekad netiks izmesta ārā vai nomētāta! 

Rotaslieta ir dāvana, kas var pāraugt par mantojumu, kuru bērns var nodot tālāk saviem bērniem. 

Pat, ja tie ir pavisam nelieli zelta krustiņi, piespraudītes vai aproces, bērniem un vecākiem tās sagādās patiesu prieku. Zelta ķēdītes bērniem piemērotā izmērā, kulons ar bērna iniciāļiem vai personalizēta piespraude – jebkurš no šiem variantiem paudīs daudz vairāk uzmanības un mīļuma, kā vislielākā rotaļlieta. Turklāt – rotaslietas bērniem ļauj apzināties, ka viņiem ir uzticēta vērtīga lieta, par kuru jāparūpējas, kuru nevar pazaudēt, nomētāt un atstāt – tā ir svarīga mācība, kas vēlāk lieti noder dzīvē!


Kādas ir populārākās rotaslietas bērniem?

Daudzās kultūrās rotas bērniem tiek dāvinātas jau no dzimšanas brīža. Kādas rotas var saukt par populārām bērniem Latvijā?

  • Auskari ir dāvana, ko bērniem izvēlas bieži, tāpēc, piemēram, GIVEN klāstā izvēlē ir vairāk kā 150 dažādu variantu sākot no padsmit, beidzot ar vairākiem simtiem eiro budžetā. Auskarus bieži iespējams komplektēt ar gredzeniem, kuloniņiem, rokassprādzēm;
  • Gredzeni. Arī gredzens ir populāra izvēle bērniem, daudzu dizains veidots tā, lai izmērs piemērotos bērna pirkstam. GIVEN kolekcijās pieejami sudraba un zelta gredzentiņi ar vai bez dārgakmeņiem;
  • Rokassprādzes ir populāra dāvana gan meitenēm, gan zēniem, tās bieži rotā ar bērnam stilam pieskaņotiem piekariņiem. Pieejamas gan dārgmetālu, gan tekstila rokassprādzes;
  • Kuloni un ķēdītes noder gan zēniem, gan meitenēm, visu vecumgrupu bērniem patīk kuloni vārda un uzvārda iniciāļu formā!
  • Juvelierizstrādājumi mazuļiem. Latvijā joprojām ļoti populāras ir dāvanas mazuļiem – sudraba karotītes, ķēdītes ar zelta vai sudraba krustiņiem.
     

Bērnu gredzeni, auskari, rokassprādzes, kuloni – ko izvēlēties dažādu vecumu bērniem?

Foto: Given

 

Lai atvieglotu dāvanu izvēli, ir jānoskaidro – tieši kādas dāvanas bērniem izvēlēties no plašā rotu klāsta? Kas ir piemērots mazuļiem, kas bērnudārza, bet kas skolas vecuma bērniem? Turpinājumā dažas vērtīgas idejas un ieteikumi konkrētām dāvanu izvēlēm bērnu rotaslietām.


Dāvanas meitenēm un dāvanas zēniem – dažādi vecumi, dažādas izvēles

Foto: Given

 

Katrs bērns ir unikāls un tikai paši tuvākie zina, kāda dzīvnieka vai zieda forma būs vislabākā, kādas krāsas dārgakmens sagādās vislielāko prieku – vienam labāk derēs lācēna forma, citam tauriņš vai futbola bumba! Tomēr ir universālas izvēles, uz kurām balstīties:

  • Dāvanas bērniem – 5 gadi un mazākiem. Šajā vecumgrupā var izvēlēties bērnu rokassprādzes, gredzentiņus un kaklarotas, kas ir bērniem piemērotā izmērā un rotātas ar dzīvnieku vai ziedu simboliem. Ideja dāvanai gan zēnam, gan meitenei – kulons ar bērna vārda un uzvārda pirmo burtu. Ja runa ir par pavisam maziem mazulīšiem, joprojām populāra ir tradīcija dāvināt sudraba karotīti, pērļu rotiņu vai zelta krustiņu.
  • Dāvanas bērniem – 7 gadi līdz 10 gadi. Arī šai vecumgrupai var izvēlēties starp aprocēm, gredzeniem, piespraudēm un kuloniem. Ja bērnam ausīs ir caurumiņi, ideāli der arī auskari. 
  • Dāvanas bērniem – 10 gadi līdz 12 gadi. Šī vecuma meitenēm, iespējams, jau ir sava rotu kolekcija, kuru var papildināt ar piemērotu kulonu vai auskariem. Zēniem varētu patikt rokaspulksteņi, taču joprojām var izvēlēties arī karotīti vai krustiņu;
  • Dāvanas bērniem – 12 gadi un vecāki. Šī vecuma bērniem var izvēlēties rotas gan no bērnu, gan no pieaugušo piedāvājuma. Jāņem vērā, ka šajā vecumā bērni, iespējams, seko līdzi aktualitātēm modes pasaulē, meitenēm prieku sagādās jaunāko kolekciju auskari, gredzeni vai aproces. Savukārt zēniem prieku radīs rokas pulksteņi, arī kaklasaišu sprādzes, aproču pogas, stilīgas aproces vai piekariņi.

 

GIVEN bērnu rotu kolekcijās visas iepriekš pieminētās bērnu rotaslietas ir pieejamas gan ekonomiskos, gan ekskluzīvos risinājumos!


Kā iesaiņot un pasniegt dāvanu tā, lai radītu papildu prieku bērnam

Dāvanas iesaiņojums un pasniegšana ir daļa no dāvanas stāsta – jo aizraujošāks būs dāvanas pasniegšanas veids, jo lielāku iespaidu tā radīs. Bērna prieku vairos tīkams iesaiņojums – iemīļotā multfilmas vai filmas tēla tematikas kastīte, vai vēl labāk – dāvana, kas ievietota vairākās kastītēs – tā pagarinot atsaiņošanas prieku. Dāvanas saņemšanu var padarīt par veselu piedzīvojumu – apslēpto dārgumu ceļojumu – noslēpjot to svinību vietā un radot atjautības uzdevumu karti, kā līdz dāvanai nokļūt.


Radiet stāstus kopā ar GIVEN jau no bērnības dienām

Bērni lieliski spēj novērtēt skaistumu un eleganci un rotaslietas var būt viņu pirmie soļi, lai izprastu un izpaustu savu stilu. Tas var būt arī veids, kā iepazīstināt viņus ar mākslas, dizaina, skaistuma un vērtību pasauli. Nav svarīgi, vai dāvana ir zēnam vai meitenei, rotaslietas ir universāli pievilcīgas. GIVEN plašais dizainu, materiālu, izmēru un budžetu klāsts bērnu rotaslietu kolekcijās dod iespēju atrast ideālu dāvanu ikvienam bērnam. 

 

Mēs, GIVEN, ticam, ka rotaslietas bērniem māca ļoti daudz, turklāt mūsdienu pasaulē nav daudz tādu lietu, kas saglabātu savu vērtību visa mūža garumā un vēl ilgāk. Ja piekrītat un vēlaties iepriecināt savus, ģimenes loka vai draugu bērnus ar dāvanām, kurām patiešām ir nozīme, ieskatieties GIVEN bērnu kolekciju klāstā jau šodien. Ja nepieciešams, konsultējieties ar atsaucīgiem GIVEN konsultantiem klātienē veikalos visā Latvijā vai attālināti. Rotaslietas bērniem pieejamas budžetos no dažiem eiro, līdz vairākiem simtiem eiro, tāpēc budžetam atbilstošu dāvanu atradīs ikviens. Ja nepieciešams, dažu minūšu laikā iespējams nokārtot arī dalīto maksājumu. Lai mirdzoši svētki un vērtīgas, paliekošas dāvanas!

Saistītie raksti