Ko dāvināt mazulim pirmajos Ziemassvētkos? Dāvanu ideju saraksts

"Mazuļa pirmie Ziemassvētki ir īpaši un tajos ikvienam tuviniekam jauno radinieku gribas iepriecināt ar kādu īpašu dāvanu. Taču pats mazulis dāvanas vēl negaida, jo ir pārāk mazs, lai izprastu apdāvināšanās tradīcijas. Tādēļ dāvana mazajam var būt ne vien rotaļlieta tieši viņa priekam, bet arī kāda noderīga aprūpes lieta bērniņa vecākiem", teic bērnu preču veikala Muki.lv saimniece Iveta Straume.
Nevajag aizrauties ar rotaļlietu daudzumu pirmajā dzīves gadā un labāk pieturēties pie trīs rotaļlietu principa, iesaka Muki.lv vadītāja Iveta Straume.

FOTO: Publicitātes foto

"Nevajag aizrauties ar rotaļlietu daudzumu pirmajā dzīves gadā un labāk pieturēties pie trīs rotaļlietu principa," iesaka Muki.lv vadītāja Iveta Straume.

Dāvana kā abalsts vecākiem

  • Skaistas dāvanas var veidot, komplektējot saderīgus mazākus priekšmetus kā dabīga kaučuka māneklīti ar pieskaņotu saitīti vai dvieli un vannas rotaļlietu. 
     

Iveta Straume iesaka: "Ja izraugāties dāvanā rotaļlietu mazulim pirmajos dzīves mēnešos, vislabāk izvēlēties vienkāršu mantiņu, kas palīdz attīstīt satveršanu un vingrina pirkstiņus, bet 

jārēķinās, ka rotaļlieta arī bieži nokļūs mutē, tādēļ iesakām izvēlēties dabīga materiāla rotaļlietas bez kaitīgām ķimikālijām: koka, dabīgā kaučuka vai silikona, kā arī organiskas kokvilnas rotaļlietas." 


5 tveramu un graužamu lietiņu tops no Muki.lv:


 

  • Hevea kaučuka bumba – (zila, rozā vai dabīga) viegli satverama un droši kožļājama, kad nāk zobiņi – lieliska pirmā rotaļlieta no 100% dabīga kaučuka. 

 

 

  • Zobiņiem paredzētas arī graužamās rotaļlietas no Moluk "Nigi nagi nogi" dažādās krāsās. Turklāt tās var arī savstarpēji sastiprināt un dažādi locīt.

 

  • Organiskās kokvilnas Petit Collage mīllupatiņas – zaķēns un lācēns mīļa un maiga līdzi sapnīšos, bet ar pirkstiņiem izpētāma nomoda brīžos

 

Reklāma
Reklāma

Bērna pirmajā dzīves gadā pārmaiņas notiek visstraujāk un, tuvojoties pirmajai dzimšanas dienai, bērns parasti jau stabili sēž. Sasniedzot šo attīstības posmu, bērnam var piedāvāt sarežģītākas rotaļlietas: pirmās vienkāršās piramīdas ar 4-5 riņķīšiem, šķirojamās rotaļlietas ar nelielu detaļu daudzumu un rotaļlietas būvēšanai. Un tā kā daudzi mazuļi jau rāpo vai ceļas kājās, tad noteikti var padomāt arī par rotaļlietām, kas bērnu mudina kustēties. Šim vecumposmam noderīgas rotaļlietas, kas palīdz izprast telpu un māca likt priekšmetus iekšā un ņemt ārā un savietot priekšmetus citu uz cita. 

 

Atradumi Muki.lv plauktos bērnam pēc pusgada vecuma:


 

 

  • Silikona rotaļlietu komplekts Būvēšanas ģēnijs krāsains vai pasteļkrāsās noderēs no pašas dzimšanas līdz pat jau lielākiem projektiem pirmsskolas vecumā.

 

  • Grimms koka kluči visdažādākajām rotaļām vēl daudzus gadus uz priekšu.

 

  • Petit Collage šķirojamā rotaļlieta uz ritenīšiem “Krokodils” mudinās mazo ne vien salikt formiņas, bet arī kustībai.
     

Iveta Straume atgādina: “Nevajag aizrauties ar rotaļlietu daudzumu pirmajā dzīves gadā un labāk pieturēties pie trīs rotaļlietu principa, lai neradītu bērna galvā haosu, un galu galā bērns nesēdētu rotaļlietu kaudzē un tik un tā būtu garlaikots. “Iztikas minimums” bērna pilnvērtīgai attīstībai ir labas kvalitātes koka kluču komplekts, bumba un dažas bļodiņas un auduma gabaliņi.” 

Saistītie raksti