Militārā ekipējuma pielaikošana, likumsargu un glābēju tehnikas izpēte un citas vīrišķīgas aktivitātes 10. Tēva dienas festivālā

Tēva dienas desmitās jubilejas festivālā, kas notiks jau šosvētdien, 10. septembrī, ikvienam apmeklētājam būs iespēja iepazīties gan ar policijas, gan ugunsdzēsēju ikdienu, izpētīt aprīkojumu, izspēlēt dažādas drošības spēles, savukārt Zemessardzes teltī būs iespēja pielaikot ekipējumu un pat aptaustīt ieročus.
Īpašas aktivitātes Tēva dienas festivāla apmeklētājiem sarūpējuši militārās un drošības jomas pārstāvji.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Īpašas aktivitātes Tēva dienas festivāla apmeklētājiem sarūpējuši militārās un drošības jomas pārstāvji.

Tēva dienas desmitās jubilejas festivāls notiks svētdien, 10. septembrī, un Rīgā to rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” ar mērķi godināt tētus.

 

  • Tēva dienas tradicionālais gājiens ar saukli “Lepns, ka esmu tētis!” sāksies plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa, pulcēšanās tam no plkst. 11.00.
  • Desmitā Tēva dienas festivāla svinēšana Vērmanes dārzā notiks līdz pat plkst. 16.00.

Uz skatuves būs koncerts, priekšnesumi un balvu izloze uz diviem Lielajiem Laimes ratiem, bet Vērmanes dārza teritorijā būs daudz dažādas Izklaides un aktivitātes, arī iespēja uztaisīt dāvanu vai kroni tētim, būs svinīgas fotosienas un iespēja kopīgi ieturēt maltīti brīvdabas kafejnīcās, kā arī pieejami bezmaksas veselības mērījumi un speciālistu konsultācijas. 

 

Īpašas aktivitātes Tēva dienas festivāla apmeklētājiem sarūpējuši militārās un drošības jomas pārstāvji.

 

Zemessardze

 

Apciemojot Zemessardzes telti, apmeklētāji varēs pielaikot ekipējumu, kas ir patiešām gana liels izaicinājums tā ievērojamā svara dēļ, apskatīt un aptaustīt ieročus un uzzināt, kā tas ir – būt zemessargam.

 

Pašvaldības policija

 

Pašvaldības policiju pārstāvēs darbinieki, tostarp “suns Rotto”. Festivāla apmeklētājiem būs iespēja ieskatīties policijas darbā, kopā izspēlēt spēli un apskatīt policijas mikroautobusu! Drošības uz ūdens darbinieks pastāstīs, kā paskargāt sevi pie ūdens un demonstrēs glābšanai paredzēto kvadriciklu.
 

Ugunsdzēsēji

Reklāma
Reklāma

 

Ugunsdzēsēji glābēji iepazīstinās ar savu ikdienu, parādīs VUGD tehniku, kā arī būs iespēja izmēģināt un pielaikot ugunsdzēsēju glābēju aizsargtērpu, varēs saņemt atbildes uz visiem interesējošiem jautājumiem, tostarp uzzināt, kā kļūt par ugunsdzēsēju glābēju. Bērnus priecēs arī lūsis Guntiņš! 

 

Valsts policija

 

Uzsākot skolas gaitas, bērniem kopā ar vecākiem Valsts policija piedāvās iespēju izzināt svarīgākos drošības noteikumus un aizpildīt "Drošības līgumu", kā arī, pielaikojot Valsts policijas speciālo ekipējumu, iejusties policijas darbinieka tēlā.

 

Pasākuma apmeklētājam būs iespēja personīgi iepazīties un nofotografēties ar Runci Rūdi.

 

Tāpat būs iespēja vērot Valsts policijas koledžas sarūpētās XVR simulācijas programmas demonstrāciju. Šīs simulācijas izmanto Koledžas mācību procesā, lai apgūtu un novērstu, kā arī izpētītu un atrisinātu visdažādākās notikumu situācijas, tostarp pūļa vadīšanu, teroristu uzbrukumus, noziegumu vietu apskati un lēmumu pieņemšanu.

Vienlaikus katram interesentam būs iespēja noskaidrot aktuālos jautājumus par dienestu Valsts policijā un izglītības iespējām.

 

Jaunākajai informācijai par Tēva dienas gājienu un festivālu seko līdzi www.tevadiena.lv!

 

Pasākums tiek īstenots ar Rīgas domes līdzfinansējumu.

Saistītie raksti