Tēva dienas svinību scenārijs: Meklējam dārgumus

Dažādu apstākļu pēc pasākums notiks 16. septembrī, fotogrāfijās attēlots sagatavotais materiāls svētkiem pirmsskolas iestādes teritorijā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Iepriekšējais darbs - sagatavoti ielūgumi, karte, vēstule, atribūtika, bērni tīra brūklenes, griež ābolus ievārījuma pagatavošanai, inventārs pasākuma norisei.


Norises gaita.

Skolotāja, bērni kopā ar vecākiem, ģērbušies atbilstoši tematikai „Pirāti”, dodas ceļojumā uz pirātu valstību. Ceļojums sākas ar pirātu kuģi, kur visus sagaida Pirātu Kapteinis. Kopā dzied pirātu dziesmu, izpilda pirātu rituālu, lai visus pavada veiksme, kartes apskate.


„Bīstamā tilta” pārvarēšana. To pārejot, atrodam pudeli ar vēstījumu – Vecā pirāta Āķa vēstuli.  Lai atrastu dārgumus ir jāpārvar dažādi šķēršļi.


„Zivju ķeršana”, - Vecāki veido ar rokām krēsliņu un nes mazo pirātu līdz „ūdenim”, kur ar izveidotu pirātu āķi cenšas noķert zivtiņu (zivtiņai vēderā paslēpta konfekte). 


Dārgumu (ābolu vai bumbieru) meklēšana zem „akmeņiem” (bļodām), diviem drosmīgākajiem pirātiem aizsien acis un ar koka karotēm, sitot pa zemi, jānokļūst līdz dārgumiem. Pārējie dod norādes – pa labi, pa kreisi utt.


Stafete „Grimstošā laiva” – pārnēsāt ar spainīti ūdeni no „laivas”(bļodas) uz lielo spaini.
Pirātu virtuve – „Astoņkāju ēšana” (cīsiņu cepšana, viens gals iegriezts, lai cepot veidotu kājas).
Dārgumu lādes meklēšana neapdzīvoto salu smiltīs (smilšu kastē) ar mazajām lāpstiņām.
                 

Dārgumi bērniem – lādīte ar šokolādes monētām.
Dārgumi vecākiem – bērnu gatavotais brūkleņu – ābolu ievārījums.


- Noslēgumā – sveiciens Tēvu dienā un ģimeņu apbalvošana ar diplomiem un medaļām.

 

Iesūtījuši: Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādes „Sprīdītis” „Laimīgās zemes” 10. grupa un skolotājas - Indra Frunza, Gita Selga, skolotāju palīgs Evita Kupča

Reklāma
Reklāma

 


Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki, un lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, ģimenes portāls „Mammamuntetiem.lv” kopā ar „Laimas šokolādes muzeju”aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties ideju konkursā “Kā mēs sveicam savus tētus”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt savu ideju tētu sveikšanā. Iesūtītās ierosmes publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv – kopā saliktas, tās būs iedvesmas avots citiem!

 

BALVAS

Galvenā balvā – iespēja vienai bērnudārza grupiņai doties saldā ceļojumā uz Laimas šokolādes muzeju, kā arī LEGO konstruktoru komplekti!

 

1. vietas ieguvēji (viena bērnudārza grupiņa) balvā saņems ceļojumu uz Laimas šokolādes muzeju Rīgā, Miera ielā 22, saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

2. un 3. vietas ieguvēji balvā saņems saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

KONKURSA NOTEIKUMI

  • Iesūti vismaz vienu ideju ar foto, kā bērnudārzā esat atzīmējuši Tēva dienu vai ar kādu dāvanu esat iepriecinājuši tētus.

  • Idejai nav obligāti jābūt realizētai šajā gadā, tā var atspoguļot arī iepriekšējo gadu svinības.

  • Ja sūtāt ideju dāvanai vai rotaļai, lūgums uzrakstīt nelielu pamācību, kā šāda dāvana gatavojama vai spēle spēlējama, lai to varētu izmantot arī citi Tēva dienas svinētāji.

  • Konkursa darbus sūtiet līdz 15. septembrim (ieskaitot) uz e-pastu redakcija@mammam.lv,audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 15. septembris).

  • Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.

  • Uzvarētājus noteiksim 21. septembrī.

  • Uzvarētāju noteiks Mammamuntetiem.lv redakcijas un “Laimas šokolādes muzeja” pārstāvju žūrija.

 

Godināsim tētus un stiprināsim Tēva dienas tradīcijas visā Latvijā!