Lielie svētki par godu Tēva dienai 2014 jau šo sestdien! Svētku programma

Par godu Tēva dienai šogad otro gadu pēc kārtas Rīgā notiks gājiens pa Brīvības ielu un svētki „Rīga 2014” kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014”. Ģimeniskais pasākums gaidāms 13. septembrī, gājiena sākums – plkst. 11.00 pie Brīvības pieminekļa. Pērn gājiens kopā pulcēja ap 2000 dalībnieku!

Svinīgs gājiens un svētki par godu Tēva dienai pirmo reizi Rīgā tika atzīmēti 2013. gadā. Nu tā kļūst par tradīciju! Foto: Rojs Maizītis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Svinīgs gājiens un svētki par godu Tēva dienai pirmo reizi Rīgā tika atzīmēti 2013. gadā. Nu tā kļūst par tradīciju! Foto: Rojs Maizītis.

PROGRAMMA

10.30 Pulcēšanās gājienam un lielā kopbilde. Tēva dienas gājienā aicināts piedalīties ikviens, kurš vēlas godināt tētus un kādam tētim pateikt paldies. Pulcēšanās pie Brīvības pieminekļa, kur īsi pirms gājiena sākuma dalībniekus iemūžinās ekskluzīvā kopbildē! Un svētku dalībniekus cienāsim ar Rūjienas saldējumu!

11.00 Gājiena sākums. Gājiens Zemessardzes orķestra un Jelgavas novada orķestra „Zelmeri” pavadībā sākas no Brīvības pieminekļa, turpinās pa Brīvības ielu līdz Elizabetes ielai, kur caur pieturu “Esplanāde” aiziet līdz Rīga 2014 kultūras vasarnīcai “Esplanāde 2014”. Gājienu pavadīs Rīgas pašvaldības policijas velosipēdistu patruļa, patruļas auto un talismans - suns Rotto.

11.30 Sadziedāšanās improvizētā kopkorī. Gājiens noslēdzas Rīga 2014 kultūras vasarnīcā Esplanādē, kur gaidāma dalībnieku sadziedāšanās improvizētā kopkorī. To vada TV seja Juris Šteinbergs, pavadījumu spēlē orķestris.

 

SVĒTKI KULTŪRAS VASARNĪCĀ ESPLANĀDE 2O14

Uz lielās skatuves

12.00 Svinīgā uzruna. Pasākuma organizatori saka nelielu svinīgu uzrunu.

12.05 Izstādes “Necel roku!” atklāšana, apbalvošana. Noslēdzoties ģimeņu organizācijas nodibinājuma “Fonds Mammām un Tētiem” un Mammamuntetiem.lv sociālajai kampaņai par bērnu audzināšanu bez vardarbīgām metodēm tiek atklāta ceļojošā izstāde “Necel roku!”, kuras fotomodeļu lomā sabiedrībā zināmi vecāki ar bērniem. Pasākuma dalībnieki aicināti balsot par sev tīkamāko foto. Pēc tam uzvarētāju apbalvošana – apbalvo gan modeļus, gan fotogrāfu, gan veiksmīgāko balsotāju!

12.30 Izklaidējoši priekšnesumi. Lidojošo ūsu mākoņu burbuļu darbnīca - darbosimies visi kopā! Organizē Bubbleclouds.lv.

13.00 Fitnesa aktivitātes tētiem - veselīgs tētis veselam bērnam. Kā būt  ikdienā fiziski aktīvam, pareizi darbināt muskuļus un vienmēr būt labā garastāvoklī- to rādīs un iesaistīs fiziskajās aktivitātēs fitnesa treneres Anda Radziņa un Agnese Anševica. Organizē biedrība "Veselībai un attīstībai" sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu.

 

11.00-17.00

RADOŠĀS IZKLAIDES

* Gleznojam tētim! - brīvdabas plenērā kopā ar māksliniecēm Elitu un Ilzi Patmalniecēm ikviens aicināts uzgleznot vai uzzīmēt mākslas darbu tētim. Organizē Zīmulis un Ota.

* Ēnu teātris. Bērni aicināti iejusties aktieru lomā, bet... tas ir ēnu teātris! Organizē Mūsdienu ēnu teātris

* Būvējam tiltus, taisām makaronu krelles un gleznas! Ikviens radošās darbnīcas dalībnieks varēs pārliecināties, ka „Dobeles dzirnavnieka” makaroni ir piemēroti ne tikai gardai maltītei, bet arī - tiltu būvēšanai! Tāpat arī  taisīsim mākslas darbus, rotas, radot prieku gan sev, gan citiem.

 

Reklāma
Reklāma

TĒTIEM DOMĀTU DĀVANU DARBNĪCAS

* Tētu draudzības dāvanas. Meistarojam draudzības ādas aproces, atslēgu piekariņus un amuletus, ko uzdāvināt tētim.

* Apsveikuma kartiņas īstiem vīriem! Organizē Ideju dizains un atbalsta Jāņa Rozes apgāds.

* Smilšu glezna manam tētim. Pārsteidzam tēti ar gleznu no smiltīm! Organizē Smilsuaplikacijas.lv

* Glezno vismazākie. Dāvanu darbnīca, kur mākslas darbu – iespējams, savu pirmo – darina visjaunākie Tēva dienas apmeklētāji. Atbalsta ELKOR "Māmiņu karte".

* Pucējam tēti! Kaklasaites, tauriņi un kroņi no papīra, ar ko greznot tēti un arī sevi pašu.

 

SPORTISKĀS AKTIVITĀTES

* Loku šaušanas sacensības. Lielie un mazie iepazīst un sacenšas loku šaušanā. Organizē "Lieliska dāvana".

* Sumo robotu cīņas. Tēti ar bērniem sacenšas, ar pultīm vadot sumo robotus.

* Lidojošo šķīvīšu stafetes. Atraktīvi un jautri! Organizē Ufogolf.

* Izaicini tēti uz lidmašīnu cīņu! Darinām papīra lidmašīnas un izaicinām tēti uz lidojumu cīņu!

Kurš visstiprākais? Pārnesot „Dobeles dzirnavnieka” miltu maisus, noskaidrosim, kurš ir katras ģimenes stiprinieks.  

* Atjautīgākais tētis. Spēlējam galda spēles! 

 

CITAS IZKLAIDES

* Ģimenes foto! Brīvdabas fotostudija ģimenes kopbildei.

* Spēka vēlējumi tētim. Katrs savu vēlējumu tētim uzraksta un iekarina lielajās “ūsās”, tādējādi veltot spēku ne vien savam, bet visiem Latvijas tētiem kopumā.

Uzdāvini tētim paštaisītu cukurgailīti un iemācies turēt savā plaukstā uguni! Kopā ar “Rīgas Dabaszinību skolu” varēsi izklaidēties eksperimentējot.

* Iepazīšanās ar policijas darbu. Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki izstāstīs visu par drošību un kārtību pilsētā. Bērni varēs izmēģināt, kā tas ir - sēdēt policijas busiņā!