Četras saldas zefīru receptes Māmiņdienas brokastīm

Māmiņdiena ir īpašs brīdis, kad visa ģimene sanāk kopā, lai pateiktos mammai – ar smaidu, apskāvienu un, protams, arī kaut ko gardu. Vai tas būtu gaisīgs kārtojums ar zemenēm, šokolādes cepumu namiņi vai siltas grila zefīra sviestmaizes dārzā – katra recepte ir veidota tā, lai tās gatavošanā varētu iesaistīties arī bērni, radot kopā būšanas sajūtu un īstu svētku prieku.
Katra recepte ir veidota tā, lai tās gatavošanā varētu iesaistīties arī bērni.

FOTO: Shutterstock.com

Katra recepte ir veidota tā, lai tās gatavošanā varētu iesaistīties arī bērni.

Šokolādes cepumu mājiņas ar ogu-zefīra krēmu

Šie mazie saldo sapņu namiņi ir kā radīti Māmiņdienas pārsteigumam – mīksts zefīra krēms ar svaigām ogām, šokolādes cepumu kārtu, rotāts ar baltās šokolādes glazūru un pistāciju drumstalām.

 

Nepieciešams 

(8 porcijām)
 

Ogu-zefīra krēmam:

  • 2 iepakojumi šokolādes cepumu “Selga”
  • 200 g vaniļas zefīru “Laima”
  • 350 ml skābā krējuma
  • 200 g svaigu ogu (piemēram, avenes vai zemenes)
  • 20 g želatīna

 

Dekoram:

  • 3 ēd. k. pistāciju 
  • 90 g baltās šokolādes

 

Pagatavošana

  1. Želatīnu aplej ar nelielu daudzumu auksta ūdens un atstāj uzbriest 5–7 minūtes.
  2. Zefīrus sagriež mazos gabaliņos, sajauc ar skābo krējumu un ogām. 
  3. Želatīnu izkausē karstā ūdens peldē, pievieno krēmam un liek ledusskapī uz 1 stundu.
  4. No krēma un cepumiem veido “mājiņas”: uz apakšējā šokolādes cepuma uzliek aptuveni 2 ēdamkarotes krēma; cepumu atstutē vienā malā un uzliek vēl pildījumu, tad uzliek trešo cepumu un caur sāniem aizpilda mājiņu pilnu ar krēmu. Sānus nolīdzina ar aukstā ūdenī saslapinātu nazi. Gatavās mājiņas atdzesē ledusskapī. 
  5. Tikmēr sasmalcina pistācijas, izkausē balto šokolādi. Pārlej mājiņas ar šokolādi un pārkaisa pistācijas. Atdzesē vismaz 2–3 stundas vai visu nakti.

 

Gaisīgais zefīra deserts

Gaisīgs, svaigs un sievišķīgs deserts, kas izceļ zefīra maigumu un zemeņu sulīgumu. Brīnišķīgi piemērots Māmiņdienas rīta brokastīm vai pēcpusdienas desertam.

 

Nepieciešams: 

(8 porcijām)

  • 400 g vaniļas zefīra “Laima”
  • 500–700 ml saldā krējuma
  • 700–900 g zemeņu
  • 2 tējk. cukura
  • 1 tējk. vaniļas pastas vai vaniļas cukura
  • 1 citrona norīvēta miziņa

 

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Zemenes nomazgā, nosusina, sagriež šķēlītēs. 
  2. Zefīru salauž 2–3 cm gabaliņos. 
  3. Saldā krējuma, cukura un vaniļas maisījumu saputo stingrās putās. Iemaisa citrona miziņu, ja vēlas. 
  4. Dziļā traukā liek pusi zefīra, piespiež, tad pusi ogu, tad pusi putukrējuma. Atkārto kārtas. 
  5. Dekorē ar svaigām ogām un piparmētrām. Ledusskapī tur vismaz 4 stundas, pasniedz vēsu.

 

Zefīru un melleņu pildītie groziņi ar mascarpone krēmu

Ja Māmiņdienu svin mājās ar vēlajām brokastīm vai dārzā ar kafijas tasi, šie gardie zefīru groziņi būs gan acu, gan garšas baudījums.

 

Nepieciešam: 

(12 porcijām)

  • 12 smilšu mīklas groziņi (veikalā nopērkami vai pašcepti)
  • 200 g “Laima” melleņu vai aveņu zefīra
  • 200 ml saldā krējuma
  • 250 g Mascarpone siera
  • 2 ēd. k. pūdercukura
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 100 g svaigu ogu (mellenes, zemenes, avenes – pēc izvēles)
  • Piparmētru lapiņas dekoram

 

Pagatavošana

  1. Zefīrus sagriež nelielos gabaliņos (aptuveni 1 cm) un liek bļodā. 
  2. Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru līdz stingrām putām. 
  3. Mascarpone viegli samaisa ar saputoto krējumu, iegūstot viendabīgu un krēmīgu masu. 
  4. Krēmā iecilā zefīru gabaliņus. 
  5. Iegūto masu pilda smilšu mīklas groziņos. Virspusē liek svaigas ogas un rotā ar piparmētru lapiņām. 
  6. Groziņus vismaz 1 stundu atdzesē ledusskapī, lai tie iegūtu stingrāku struktūru.

 

Padoms

Ja groziņus paredzēts ņemt līdzi piknikā, pildījumu var sagatavot iepriekš un groziņus pildīt uz vietas – tā deserti būs īpaši svaigi!
 

Grila zefīri 

Ja Māmiņdienu svin dabā – piknikā vai dārza ballītē – šie silti zefīra cepumi ar izkusušu šokolādi būs kā mazs svētku brīnums.
 

Nepieciešams: 

(6 porcijām)

  • 3 “Laima” vaniļas zefīri 
  • 12 gab. “Laima” porainās rūgtās šokolādes
  • 12 “Selga” klasiskie cepumi 

 

Pagatavošana

  1. Katru zefīru pārgriež uz pusēm, liek uz iesma un apbrūnina virs oglēm no visām pusēm. 
  2. Uz 6 cepumiem liek šokolādes gabaliņu, tad karsto zefīru, vēl vienu šokolādes gabaliņu un otru cepumu virsū. Viegli saspiež, lai zefīrs un šokolāde kļūst krēmīgi un “sviestmaize” salīp kopā. Pasniedz uzreiz.

Saistītie raksti