2 idejas, kā nokrāsot zeltainas olas

Krāsojot olas ar dabas materiāliem, jārēķinās, ka ne vienmēr rezultāts sanāks tāds, kā iecerēts. Tomēr ir vērts mēģināt! Gatavojoties vieniem no košākajiem svētkiem – Lieldienām, Rimi gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis dalās ar idejām, kā iegūt olas zeltainā nokrāsā.
Krāsainas olas iepriecina kā lielus, tā mazus!

FOTO: Publicitātes foto

Krāsainas olas iepriecina kā lielus, tā mazus!

Lai Lieldienu olas izdotos košas, šefpavārs iesaka rīkoties šādi: sākumā uzvāri viru – lej katlā ūdeni un pievieno izvēlētās sastāvdaļas, intensīvākam tonim vari pievienot galda etiķi un sāli. Uzvāri viru, tad iecel tajā olas un vāri tās 8–10 minūtes. Kad olas izvārītas, izcel tās no viras. Viru neizlej, bet ļauj tai atdzist. Intensīvākam tonim iecel olas atpakaļ atdzisušajā virā un atstāj vēl uz kādu laiku – ja vēlies, pat uz nakti. 

Svarīgi – ja nevēlies, lai olas dzeltenums paliek zils, neatstāj olas karstā virā, jo tās turpinās gatavoties, pat ja katls būs nocelts no plīts! 

 

 

 

KURKUMA

Kurkumas virā krāsotas olas izdosies košas un saulainas – no gaiši dzeltena toņa līdz pat oranžam. Ņem paciņu kurkumas, izšķīdini to litrā ūdens un uzvāri. Ieteikums: izmanto baltās olas, novāri 8–10 minūtes, atdzesē viru un olas liec atpakaļ aukstā krāsā. Noturi vismaz 3 stundas, lai krāsa kļūtu intensīvāka.

 

Reklāma
Reklāma

Kurkumā krāsotas olas. Publicitātes foto.

 

ZAĻĀ TĒJA, SPINĀTI UN KVIEŠU ZELMEŅI

Zaļās tējas, spinātu un kviešu zelmeņa krāsa ir visneprognozējamākā. Ūdenī vāri tēju un zaļumus kopā ar galda etiķi. Lai iegūtu krāsainas olas tējas novārījumā, ar 10 minūtēm nepietiks, tāpēc labākais veids ir tās atstāt krāsūdenī uz nakti, novietojot vēsā vietā vai ledusskapī. 

 

Zaļajā tējā spinātos un kviešu zelmeņos krāsotas olas. Publicitātes foto.

Saistītie raksti