Kā iepriecināt pusaudzi

"Nolēmu iepriecināt sīkās māsas un brāli - pusaudžus -, uzaicinot uz lielo pilsētu un saorganizējot dažādas izklaides divu dienu garumā," raksta konkursa kāda „Kas manam bērnam izraisa lielāko prieku” dalībniece. 

Skats no augšas uz izklaidi alpīnisma stilā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Skats no augšas uz izklaidi alpīnisma stilā.

Nu jau pirms 7 gadiem saņēmu prēmiju savā pirmajā darba vietā. Pirmajā brīdī radās visādas domas, kur šo naudu iztērēt, bet tad nolēmu iepriecināt sīkās māsas un brāli, uzaicinot uz lielo pilsētu un saorganizējot dažādas izklaides divu dienu garumā.

Mazajiem radiniekiem tolaik bija no 11 līdz 14 gadiem, tāpēc īpaši sagaidīju autoostā - lai nenomaldās. Braucām uz dzīvokli, kur jau gaidīja lieliskas vakariņas, dažādas galda spēles un vienkārši pļāpāšana.

Pirmā diena
Nākamo dienu sākām ar intelektuālo piecminūti - devāmies uz Medicīnas muzeju, kur pavadījām krietnas divas stundas. Man vislabāk patika aptaustīt maisiņus un minēt, kas tajos iekšā. Brāli iespaidoja izstāde, kas bija veltīta smēķēšanai. Kas zina, varbūt tāpēc viņš nav sācis smēķēt.
Nākamais pieturas punkts - boulinga spēle. Tajā laikā tas vispār bija diezgan jauna atrakcija. Un, lieki piebilst, ka māsas un brālis neko tādu līdz tam nebija mēģinājuši. Bet tagad mēs šad un tad pavadam jaukas ģimeniskas pēcpusdienas boulinga zālē :) Pēc kārtīgas izspēlēšanās paēdām pusdienas vietējā restorānā. Arī tas bija kas jauns un līdz tam nepiedzīvots.


Dienas turpinājums bija Mežaparkā, kur ar skrituļslidām apskrējām visas takas un celiņus. Bet pirms došanās mājās apmeklējām ļoti interesantu objektu - Zemesmātes biroju, kas atrodas Lielajos kapos. (Nezinu, vai pašlaik objekts ir apskatāms, jo tas regulāri tiek izdemolēts...)

Tālāk - brangas vakariņas un salds miegs...
 

Otrā diena
Otrā dienā cēlāmies saguruši, bet tomēr entuziasma pilni. Tā kā dienas pirmās puses atrakcijai svarīgs bija labs laiks, bijām iepriecināti, ka tas tāds arī ir. Ko mēs darījām? Braucām uz Siguldas pusi, kur bija paredzēta nopietna izklaide alpīnisma stilā. Nenoliedzmai, darot ko tādu, adrenalīns ir pamatīgs. Viena no māsām tik ļoti satraucās, ka visu laiku runāja, runāja un runāja. Visādas muļķības, neko prātīgu, vienkārši virināja muti, bet, gods kam gods, visas atrakcijas izturēja līdz galam.

Pēc šāda pavisam nopietna pasākuma pavisam nopietnas pusdienas Lido centrā. Pēc tam brauciens uz Jūrmalu. Tur jau daudz mierīgākās noskaņās plunčāšanās ūdens atrakciju parkā.


Kad diena bija beigusies, vedām nogurušos ciemiņus atpakaļ pie vecākiem, lai kaut kad vēlāk dotos citās kopīgas izklai

dēs.

Reklāma
Reklāma