Lielizmēra piparkūku izstāde, kur zaķiem Patmalnieces tērpi! FOTO

Ziemassvētku ieskaņas pasākumu ietvaros t/c Galerijā Centrs atklāta unikāla lielizmēra piparkūku izstāde – pasaka Zaķīšu pirtiņa, pēc V. Plūdoņa dzejas motīviem, ko izveidojusi Iļģuciema maiznīca konditoreja.

Piparkūku zaķu paps Elitas Patmalnieces darinātajā kostīmiņā:)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Piparkūku zaķu paps Elitas Patmalnieces darinātajā kostīmiņā:)

Piparkūku figūriņu tērpu dizaina autore ir Elita Patmalniece. Izstādes eksponātu kopējais svars šogad sasniedz 120 kg un pārsteidz ar unikālu piparkūku tēlu ietērpu.


Māksliniece un tērpu dizaina autore Elita Patmalniece:
„ Ziemassvētku laiks ir sirds siltuma, miera, dāvināšanas prieka laiks.
Esmu guvusi pozitīvas emocijas piedaloties izstādes tapšanā kā tērpu dizaina autore, man tā bija gluži kā meditācija. Pirmo reizi darināju tērpu skices piparkūku figūriņām, un zīmīgi, ka tie bija zaķi, īpaši ņemot vērā, ka nākamais ir Zaķa gads. Šī piparkūku izstāde, ar tās pasakainajiem tēliem, varētu noderēt kā ideja piparkūku figūriņu rotāšanai, tām piparkūciņām, ko veidojam un iekaram katrs savā svētku eglītē. Liels prieks un gandarījums  pārņem, zinot, ka daļa mana sirds siltuma, kā gaiša  labdarība nonāks  pie bērniņiem Bērnu slimnīcu, kur izstāde ceļos decembra beigās”.

 

SKATIES PIPARKŪKU ZAĶU MODI! Un iedvesmojies savu piparkūciņu dekorēšanai:)

Reklāma
Reklāma


27. decembrī Iļģuciema maiznīcas konditorejas radītā piparkūku izstāde – pasaka Zaķīšu pirtiņa, Ziemassvētku  labdarības projekta ietvaros, kā dāvinājums aizceļos uz VSIA Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, lai radītu prieka un svētku gaisotni vairākiem simtiem mazo pacientu.