Piecas idejas 1. septembrim, ar kurām iepriecināt savu skolēnu

Nav noslēpums, ka 1. septembris un skolas gaitu sākums bērnos rada plašu emociju buķeti. Lai Zinību diena kļūtu par pozitīvu un gaidītu notikumu kā sākumskolas, tā arī pamatskolas un vidusskolas bērniem, piedāvājam piecas idejas 1. septembrim, kā iepriecināt skolēnus šajā svētku dienā!
Lai priecīgs un zināšanām bagāts jaunais mācību gads!

FOTO: Publicitātes foto

Lai priecīgs un zināšanām bagāts jaunais mācību gads!

1. ideja: sāciet dienu ar īpašām brokastīm

Lai gan 1. septembra rīts mēdz būt steigas un rosības pilns, atvēli laiku īpašu brokastu pagatavošanai savam skolas gaitu sācējam. Liec galdā olas ar bekonu, kas izkārtots smaidīgas sejiņas formā, pankūkas ar karameļu vai šokolādes mērci, vafeles vai citus iecienītos brokastu gardumus. 

 

Kopīgā maltīte palīdzēs radīt svinīgu un patīkamu gaisotni jau no paša rīta, turklāt nebūs jāuztraucas par enerģijas trūkumu un tukšiem vēderiem pasākuma svinīgās daļas laikā.

 

2. ideja: ieturiet svētku pusdienas restorānā 

Ja tomēr zini, ka rīta cēlienā nebūs laika mierpilnām svētku brokastīm, lieliska un labi pārbaudīta 1. septembra aktivitāte ir svinīgās maltītes ieturēšana kopā ar ģimeni un draugiem kādā no restorāniem. 

Šī aktivitāte būs saistoša visa vecuma bērniem, kā arī sniegs iespēju dalīties dienas piedzīvojumos, emocijās un pārdomās par skolas gaitu sākumu. 

Tikai atceries laicīgi veikt galdiņa rezervāciju, lai, ierodoties izvēlētajā restorānā, nerastos liekas aizķeršanās un būtu vieta visai kompānijai.

 

3. ideja: dodieties kopīgā ekskursijā 

 

Foto: Freepik.com / rawpixel.com


Kad skolas rīkotās aktivitātes noslēgušās un svinīgā maltīte ieturēta, turpiniet dienu ar jaunu piedzīvojumu meklēšanu. Idejas 1. septembrim netrūkst – tā var būt ekskursija uz dabas parku, baskāju taku, zoo vai kādu no Latvijas skaistākajām apskates vietām. Ja skolas gaitu sācējs ir zinātkārs, ieplāno muzeja, mākslas galerijas vai zinātnes centra apmeklējumu. 

Aktīvās atpūtas cienītājiem saistošs varētu šķist atrakciju parka apmeklējums, peintbola spēle, izpriecas ūdenī vai izjāde ar zirgiem.

 Svarīgi ir pirms tam apspriesties ar bērnu par galamērķa izvēli, lai plānotā ekskursija padarītu dienu vēl aizraujošāku.

 

4. ideja: sarīko tematisko ballīti

Ja Zinību dienā vēlies izvairīties no liekiem cilvēku pūļiem, ballīte ģimenes un draugu lokā var būt lielisks variants, kā atzīmēt svinīgo notikumu. Pārsteidz bērnu ar baloniem un dekorācijām viņa mīļāko supervaroņu vai multfilmu tematikā. Pieskaņo dzērienus un uzkodas, kā arī aktivitātes konkrētajai tēmai un lūdz viesus ierasties konkrētā dreskodā. 

Šādas idejas 1. septembrim ir ne tikai lielisks veids, kā nodarbināt un iepriecināt sākumskolas vecuma bērnus, bet arī vienreizēja iespēja uzņemt jautras un neatkārtojamas fotogrāfijas, ko nosūtīt ģimenes locekļiem un noglabāt atmiņu albumos. 

 

5. ideja: uzdāvini dāvanu karti hobiju īstenošanai

 

Foto: Unsplash.com / Ivan

Zinību diena un jaunā mācību gada sākums ir laiks, kad ne tikai mudināt skolēnus cītīgi mācīties. Tā ir arī iespēja atbalstīt viņa intereses. Vai tā būtu māksla, mūzika, sports vai kāda cita bērna sirdij tuva nodarbe, dāvanu karte ir lielisks veids, kā parūpēties par sen kārotā hobija atribūta iegādi, tajā pašā laikā sniedzot bērnam patstāvības sajūtu un izvēles iespējas. 


Dāvanu kartes iegāde ir drošs variants arī tuviniekiem, kurus māc šaubas par pareizās dāvanas iegādi, it īpaši vidusskolas vecuma bērniem. 

Bet, ja zini, ka skolniekam nepieciešams, piemēram, dators, vari dāvināt konkrēto ierīci, tikai pirms tam pārliecinies, vai atbilstošais modelis ir gana jaudīgs. 

Ja datoru vēlies iegādāties uzreiz, lieliska izvēle ir lietoti portatīvie datori – tie joprojām ir gana kvalitatīvi, bet maksā ievērojami lētāk.

 

Kā noskaidrojām, idejas 1. septembrim ir daudz un dažādas, bet vēl viena ļoti noderīga dāvana skolniekam ir mazlietoti telefoni. Ja neesi pārliecināts, kā izvēlēties jauniešiem tik svarīgo ierīci, ienāc Banknote blogā un izlasi rakstu Kādu telefonu izvēlēties skolniekam?