Valentīndienas romantika. Idejas, kā no mazām detaļām izveidot svētkus

Diena, kurā īpaši tiek atzīmēta mīlestība, ir visā pasaule plaši pazīstama. Taču, kā šoreiz atzīmēt šo dienu, ja plīša lāči, rožu klēpis un romantiskās vakariņas sveču gaismā jau  ir kļuvuši par paredzamiem ‘’pārsteigumiem’’? 

Valentīndienas romantika. Idejas, kā no mazām detaļām izveidot svētkus

FOTO: Artūrs Ķipsts

 

Lai dienu un mirkli padarītu īpašāku, nav nepieciešams daudz tērēties vai gādāt lielas dāvanas. Pievērs uzmanību īpašām detaļām! Turklāt - visjaukākās dāvanas ir paša radītas.

 

Īpašo mirkļu krātuve

 

 

Kas nepieciešams: neliela dāvanu kastīte, krāsains (šajā gadījumā melns) kartonpapīrs, līmes zīmulis, šķēres, lineāls.

 

Veidošana: papīra garums atkarīgs no foto skaita, tāpēc vispirms izmēri kastes platumu, foto kopējo garumu un izgriez papīru. Tad to ieloki vienādās daļās. Uz katra izlocītā kvadrāta līmē izvēlētās fotogrāfijas. Apakšējo un augšējo izlocīto kvadrātiņu līmē kastē un pie kastes vāka.

 

 

Dekori

 

 

Kas nepieciešams: pudele kā vāze, glāzes, vates kociņš, PVA līme, gliteri.

Veidošana: vates kociņu mērc līmē un veido punktus uz glāzes, kuriem virsū ber gliterus. 

Ja ir apņēmība izveidot pat puķu pušķi, tad būs nepieciešams papīrs, zīmulis, šķēres, karstā līme un lielie irbuļi. Uz lapas uzzīmē dažādu izmēru ovālus, kurus izgriež. Tos līmē ap irbuli, veidojot zieda formu.

 

 

 

 

Uzkodas

 

Reklāma
Reklāma

 

Ja Valentīndienu svinēsi kopā ar visu ģimeni, šādi našķi iepriecinās bērnus!

Kas nepieciešams: dažādi augļi (mandarīni, banāni, āboli), ķirštomāti, desiņas.

Veidošana: izveido sirsniņu no pusītēm! Ķirštomātus būs jāpārgriež slīpi tā, lai kopā saliekot abas puses, izveidojas sirds forma.

 

 

Šokolāde + augļi 

 

 

 

Vienmēr izdevusies kombinācija!

 

Kas nepieciešams: dažādi augļi (iespējams, zemenes nāksies pirkt jau krietni agrāk, pirms visas izpirktas), tumšā šokolāde.

Veidošana: Augļus sagriež mazākos gabaliņos, mērc ūdens peldē izkausētā šokolādē (trauciņu ar šokolādi liek katlā, kurā uz mazas uguns vārās ūdens) un kārto uz glītākā šķīvja. Ēšanai noderēs irbulīši. 

Ja mājās ir fondjū trauks šokolādes un augļu uzkodām - ir laiks to likt lietā!

 

  • Vēl kāda ideja: nomazgātam banānam mazliet iegriež mizu un tajā liek šokolādes gabaliņus. Desertu liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm, līdz banāns kļuvis melns un šokolāde izkususi.

 

 

Sārto ziedu ledus

 

 

Kas nepieciešams: karkade tēja, ledus maisiņi un saldētava, protams. Var izmantot arī kēksu formiņas.

Veidošana: formiņās saber karkade tējas lapiņas un aplej ar ūdeni, tad liek saldētavā uz dažām stundām. Atsevišķi krūzē uztaisa karkade tēju. Kad tēja ievilkusies, to lej ledus saldējamajos maisiņos.

 

Veidoja: Rita Anopa un Agnese