7 lietas, kas jāpārdomā, organizējot bērna dzimšanas dienas ballīti ārpus mājām

Ja laikapstākļi ir nepiemēroti, lai svētkus svinētu pie dabas, kā arī mājās nav tik daudz vietas, lai sapulcinātu visus bērna draugus, tad jālūko, kādas iespējas ir svinēt dzimšanas dienu citā vietā. Par iespējām svinēt dzimšanas dienu ārpus mājām un kas būtu jāņem vērā, to rīkojot, “Mammamuntetiem.lv” stāsta Valts Vīze, blogeris un ballites.lv radītājs.
Pirmais nosacījums būtu pajautāt pašam bērnam, ko viņš vēlētos darīt savā dzimšanas dienā.

FOTO: Shutterstock.com

Pirmais nosacījums būtu pajautāt pašam bērnam, ko viņš vēlētos darīt savā dzimšanas dienā.

Līdz noteiktam vecumam ballītes tiek rīkotas gan zēniem, gan meitenēm kopā, jo viņiem patīk līdzīgas nodarbes un aktivitātes. 

Līdz pat 7-8 gadiem bērni kopā izklaidējas bumbu baseinā vai kādā rotaļu istabā un viņiem nav īpaši svarīgi darīt tieši kādas meiteņu vai puišu lietas. 

Vēlākā vecumā, kad sākas jau pusaudža gadi, sāk veidoties atšķirības. Puišus vairāk aizrauj lazertagi, elektrokartingi, meitenes biežāk izvēlas spa ballītes – kā krāsoties, nagus lakot, kosmētiku pašām taisīt. Reizēm meitenes izvēlas pat savu 16. dzimšanas dienu svinēt bumbu baseinā. Viņas izdomā savus uzdevumus un aktivitātes, un bumbu baseins, kas paredzēt it kā mazākiem bērniem, kļūst par interesantu svinību vietu arī lielākām meitenēm. Lai izvēlētos īsto ballīšu vietu, Valts Vīze iesaka ņemt vērā dažus faktorus.

 

Bērna intereses

Pirmais nosacījums būtu pajautāt pašam bērnam, ko viņš vēlētos darīt savā dzimšanas dienā. Varbūt viņam jau ir kādas idejas vai viņš dzirdējis no draugiem kādus pieredzes stāstus, ko gribētu izmēģināt. Ja bērnam nav nekādu ideju, tad vecāki var meklēt variantus un piedāvāt bērnam izvēlēties. Kā galīgu pārsteigumu šo nevajadzētu atstāt, jo ir iespēja, ka bērnam tas var nepatikt un neinteresēt.

 

Budžeta plānošana

Pirms organizēšanas ir svarīgi saprast, cik liels budžets tiks atvēlēts šim pasākumam un laicīgi saplānot, kas un kam tiks tērēts. Pasākuma vietas īre, uzkodas, kūka un dzērieni ir tādas pamata lietas, ko vajadzētu iekļaut sarakstā. Kā atzīst Valts Vīze, 250 eiro ir budžets, kurā var iekļauties gan vietas īre, gan ēdiens. Lai arī svinību vietas parasti jau ir atbilstoši izdekorētas, reizēm vecāki vēlas arī papildu izdekorēt telpu un piesaistīt fotogrāfu. Tādā gadījumā būtu jāņem vērā arī šīs izmaksas.

 

Ēdiens un dzēriens

Noteikti vajadzētu uzzināt, vai izvēlētajā ballīšu vietā drīkst ienest ēdienu un dzērienu, kā arī noskaidrot, kur ir paredzēta ēšanas zona. Uzkodas ieteicams izvēlēties tādas, kuras var ātri un viegli apēst, lai pēc iespējas ātrāk var atkal atgriezties spēļu zonā. Augļi gabaliņos, dārzeņu standziņas, mazi pīrādziņi, siera nūjiņas vai kādi cepumi ir lieliska izvēle. Tāpat arī jāņem vērā, ka bērni pārsvarā nav lieli “kūkēdāji” un savu kūkas gabaliņu līdz galam noēd vien retais. Tāpēc būtu ieteicams griezt mazus kūku gabaliņus. Var izvēlēties arī kādu alternatīvu kūkas vietā, piemēram, mafinus. Tā kā bērni šādās ballītēs laiku pavada aktīvi, svarīgi ir atcerēties par pietiekamu sulas un ūdens daudzumu. Kā arī uz vienreizlietojamām glāzītēm var uzrakstīt bērna vārdus, lai katram ir vieglāk atpazīt savu glāzīti. 

 

Reklāma
Reklāma

Atrašanās vieta

Pārsvarā uz dzimšanas dienas ballītēm bērni aicina savus skolas biedrus vai bērnudārza grupiņas biedrus, tāpēc Valts Vīze iesaka ballīšu vietu meklēt skolas vai bērnudārza tuvumā, lai bērniem un viņu vecākiem būtu ērtāka nokļūšana. Tāpat būtu vēlams, lai tur būtu pieejama autostāvvieta. 

 

Atsauksmes

Pirms svinību vietas rezervācijas būtu ieteicams aplūkot arī atsauksmes internetā, kas citiem cilvēkiem ir paticis, nav paticis, kas jāņem vērā, ja vēlas svinēt šajā vietā. Arī bildes dod priekšstatu par to, kāda būs izvēlētā svinību vieta.

 

Pasākuma ilgums

Ballīšu ilgums parasti ir 2-3 stundas, tas ir laiks, kurā bērni var kārtīgi izskraidīties, izspēlēties un nenogurt. Lai arī dažbrīd varētu šķist, ka bērnu enerģijas līmenis ir neizsmeļams, pēc šīm 2-3 stundām, tomēr ir novērojams sagurums. Tāpēc vienmēr ieteicams ballīti beigt tās labākajā brīdī, kad visiem ir priecīgs noskaņojums.

 

Animators

Novērojumi liecina, ka animatorus vairāk izvēlas ņemt vasarā, kad tiek rīkotas dārza ballītes. Vasarā šādas svinību vietas apmeklē maz, jo laikapstākļi ir piemēroti svinībām pie dabas, kā arī liela daļa bērnu dodas vasaras brīvdienās uz laukiem, līdz ar to ir grūti paredzēt, cik viesu varēs ierasties uz ballīti. Šādās dārza ballītes vecāki izvēlas piesaistīt animatoru, kurš tad parūpējas par spēlēm, rotaļām un aktivitātēm, lai bērniem būtu interesantāk. Bet ir arī  mazo bērnu vecāki, kas izvēlas ņemt animatoru ziemas laikā, kad ballīte tiek rīkota svinību telpās. Labs animators spēj aizraut bērnus un padarīt ballīti īpašu un neaizmirstamu.

Saistītie raksti