Dzimšanas dienas ballīte iekštelpās! 5 jautras rotaļas

Dēlam dzimšanas diena, bet ārā pamatīgs negaiss? Dārza ballītei iekārtotais laukums mirkst lietavās, iecerētā rotaļu programma vairs nav izmantojama. Ārā ziema un sals? Esiet bez raizēm! Pat neizmantojot plašu palīgmateriālu klāstu, jūs varat savus viesus lieliskiski izklaidēt arī iekštelpās, turklāt piedāvātajām rotaļām ir veiklību un dažādas prasmes attīstoša ievirze.

Jautrām ballītēm iekštelpās.

FOTO: Shutterstock.com

Jautrām ballītēm iekštelpās.

Tev būs nepieciešams: vates piciņas, metamie kauliņi, cimdi, nazis un dakšiņa, virtuves deļītis, šokolāde, zupas katls, pavārnīca, dvielis, daži krēsli, baloni.

 

Šokolādes spēle

Vai zinājāt, ka šokolādes ēšana var būt arī spraiga rotaļa? Protams tikai tādā gadījumā, ja tiek ievēroti vairāki strikti noteikumi!

Noteikumi: bērni sēž ap galdu un pēc kārtas met metamo kauliņus. Mērķis ir uzmest ciparu seši. Ja tas neizdodas, tiesības mest kauliņu iegūst balkussēdētājs. Tam, kuram pirmajam izdodas uzmest seši, zibenīgi jāvelk rokās cimdi, jāņem nazis un dakšiņa un ar šiem rīkiem jācenšas sadalīt šokolādes tāfelīti, lai kādu gabalu paspētu dabūt mutē. Šokolādes tāfelīti vislabāk novietot uz kāda palikņa vai virtuves dēlīša, lai nenoķēpātu visu galdu. Līdz ko nākamajam spēlētājam ir izdevies uzmest seši, cimdi un galda piederumi nonāk pie šā spēlētāja, un cīņā par šokolādi turpinās. Gan kauliņu mešanai, gan šokolādes griešanai un ēšanai jānotiek iespējami ātri, jo drīz vien šokolādes vairs nebūs.

 

Vates pūtēju meistarsacīkstes

Lai piedalītos vates pūtēju meistarsacīkstēs, divi bērni nosēžas pie galda viens otram pretī. Starp viņiem noliek nelielu vates piciņu. Pūšot cik spēka, bērni cenšas vati notriekt no galda pretinieka pusē. Par uzvarētāju kļūst tas, kurš pirmais spējis vati pārpūst pāri pretinieka puses galda malai.

 

Izklaidīgais pavārs

Spēle, kurā izklaidīgais pavārs meklē pazudušo katlu, noteikti ir viena no jautrākajām bērnu ballītes izklaidēm.

Reklāma
Reklāma

Noteikumi: Kādam mazam ballītes viesim aizsien acis un iedod rokās pavarnīcu. Telpā brīvi pieejamā vietā novieto otrādi apvērstu katlu. Nu "izklaidīgajam pavāram"jāmeklē pazudušais katls. Acis ir aizsietas, un vienīgais, kā meklētājs var pārbaudīt, vai priekšmets, kas atrodas viņam priekšā vai līdzās, ir meklētais katls, - viņš drīkst tam viegli uzsist ar pavārnīcu. Šis uzdevums nebūt nav viegls, tādēļ citi spēles dalībnieki drīkst palīdzēt ar izsaucieniem "auksts" vai "karsts", kas norādīts, vai katls atrodams tuvu vai tālu no meklētāja. Lai atrašanas prieks būtu vēl lielāks, zem katla varat paslēpt kādu konfekti.

 

Ceļojums uz Jeruzalemi

Lai izveidotu ceļu, vairākus krēslus salieciet rindā tā, lai tie pamīšus būtu vērsti pretējos virzienos. Krēsliem jābūt par vienu mazāk nekā bērnu, kas spēlē piedalās. Nu mamma ieņem dīžeja vietu pie CD atskaņotāja un rūpējas, lai skanētu īsti laba ballīšu mūzika! Kamēr skan mūzika, bērni zosu gājienā cits aiz cita soļo apkārt krēslu rindai. Līdz ko mūzika apklust, bērniem jācenšas apsēsties uz kāda krēsla. Bērns, kuram neizdodas ieņemt vietu uz krēsla, no spēles izstājas. Pirms uzsāk nākamo spēles kārtu, jānoņem viens krēsls. Šajā spēlē uzvar tas, kuram paveicas ieņemt vietu uz pēdējā krēsla.

 

Balonu deja

Balonu deja noteikti ir krietni vien mierīgāka nodarbe. Bērni sadalās pāros, nostājas viens otram pretī, abiem dejotājiem pa vidu pieres augstumā liek piepūstu balonu. Atskanot mūzikai, bērni sāk dejot. Dejojot jāraugās, lai balons nenokrīt, turklāt jāatceras, ka balonu nedrīkst pieturēt ar rokām. Pāris, kam visilgāk izdodas balonu noturēt paredzētajā vietā, noteikti ir pelnījis kādu balviņu.

 

Avots: Uši Dibala "Māmiņas un dēla grāmata", izdevniecība Jumava