Kura un kāpēc ir vislabākā sēdvieta lidmašīnā?

Ceļojumu eksperts un izklaides rezervācijas tīmekļa vietnes dibinātājs Džeimss Smits padalījies ar dažiem ieteikumiem ideālam lidojumam.
Ja iespējams, izvēlieties vietu pie loga.

FOTO: Unsplash.com

Ja iespējams, izvēlieties vietu pie loga.

"Mirror" publicējis viņa padomus, kas nodrošinās jums komfortablu ceļojumu pat ekonomiskajā klasē.

 

Izvēlieties sēdvietu prātīgi

Ja iespējams, izvēlieties vietu pie loga. Tas ne tikai dos jums "sienu", uz kuras balstīties, bet arī pasargās jūs no aizkaitinājuma un liekām kustībām, kad citiem pasažieriem būs nepieciešams izmantot tualeti.

No otras puses, sēdēšana pie ejas var nodrošināt nedaudz vairāk vietas kājām. Dažas aviokompānijas, piemēram, "Ryanair" un "EasyJet", iekasē papildu maksu no pasažieriem, kuri vēlas izvēlēties noteiktu vietu, tāpēc ņemiet to vērā.

 

Valkājiet ērtu apģērbu

Valkājiet drēbes no elpojoša auduma, vēlams brīva piegriezuma. Un neaizmirstiet par siltajām zeķēm. Gaisā var kļūt daudz aukstāks, nekā jūs domājat, pat ja temperatūra salonā tiek regulēta. Jūs noteikti negribat paciest aukstumu, mēģinot iemigt.

 

Paņemiet spilvenu kakla atbalstam!

Ergonomisks spilvens var novērst galvas noliekšanos, nodrošinot kakla atbalstu un labāku miegu.

 

Ierobežot trokšņa un gaismas avotus

Reklāma
Reklāma

Acu maskas var bloķēt salona apgaismojumu, bet trokšņu slāpējošās austiņas vai ausu aizbāžņi var palīdzēt apslāpēt apkārtējo troksni.

 

Dzeriet ūdeni!

Gaiss salonā var būt pietiekami sauss. Dzeriet ūdeni pirms un lidojuma laikā, bet nelietojiet kofeīnu un alkoholu, jo tie var traucēt jūsu miega ciklu.

 

Ierobežot sīkrīku lietošanu

Zilā gaisma no ekrāniem var traucēt melatonīna – miega regulējošā hormona – izstrādi. Tā vietā lasiet grāmatu vai klausieties nomierinošu mūziku

 

Citi padomi tūristiem: ko vienmēr izdarīt viesnīcā

Viesnīcas darbinieks iesaka tūristiem vienmēr pārbaudīt tualeti numuriņā. Šis padoms ir īpaši aktuāls valstīm ar siltu klimatu, piemēram, Taizemei vai Austrālijai.

Pēc viesnīcas darbinieka teiktā, ir vērts nomazgāt tualeti, kad esat tikko ievācies numuriņā un katru reizi, kad atgriežaties istabā.

Vietās, kur ir karsts klimats, ir daudz kukaiņu. Jūs noteikti gribēsiet izmantot šo padomu, ja baidāties no dažādiem zirnekļiem vai rāpuļiem.

Saistītie raksti