Lasītāja jautā: Vai tiešām jāmaksā par ūdens patēriņa starpību, ja uzstādīti ūdens skaitītāji?

Dzīvoklī ir uzstādīti visi nepieciešamie ūdens skaitītāji, taču rēķinā ik mēnesi iekļauj pozīciju par ūdens patēriņa starpību. "Vai tiešām par šādu pozīciju ir jāmaksā?" jautā lasītāja.
Jautājumi par ūdens patēriņa aprēķinu izskan bieži, īpaši saistībā ar patēriņa starpību, atzīst SIA “Rīgas namu pārvaldnieks”.

FOTO: Shutterstock.com

Jautājumi par ūdens patēriņa aprēķinu izskan bieži, īpaši saistībā ar patēriņa starpību, atzīst SIA “Rīgas namu pārvaldnieks”.

"Īpašumā ir dzīvoklis daudzdzīvokļu mājā. Apsaimniekotājs SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” rēķinā ik mēnesi iekļauj pozīciju par ūdens patēriņa starpību. Pēdējā mēnesī tie bija 2,5 kubikmetri. Dzīvoklī ir uzstādīti visi nepieciešamie ūdens skaitītāji. Vai tiešām par šādu pozīciju ir jāmaksā? Vai to ir iespējams apstrīdēt?" portālā LVportals.lv jautā Alla. 

 

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” skaidro: jautājumi par ūdens patēriņa aprēķinu izskan bieži, īpaši saistībā ar patēriņa starpību. Jāsaka gan, ka pārvaldnieks nepiegādā klientiem ūdeni, bet patēriņa aprēķinā – ja klienti ar vairākuma balsojumu nav lēmuši citādi – ievēro Ministru kabineta 2008. gada 9. decembra Ministru kabineta noteikumos Nr. 1013 “Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” noteikto kārtību.

 

Noteikumu 19. punkts nosaka: ja veidojas starpība starp mājas kopējā ūdens skaitītāja rādījumu un dzīvokļu īpašumos ar skaitītājiem noteikto ūdens patēriņu, tad veic ūdens patēriņa pārrēķinu..

 

Reklāma
Reklāma

Par to, kas ir ūdens patēriņa starpība un kāpēc tā veidojas, vairāk var uzzināt Ekonomikas ministrijas skaidrojošajā materiālā, kas izlasāms ŠEIT..

 

Ja dzīvokļu īpašnieki vēlas minimizēt ar individuālo rādījumu iesniegšanu saistītās neprecizitātes, tad viņi var uzstādīt jaunākās paaudzes automātiskās nolasīšanas skaitītājus. Tādā gadījumā ūdens patēriņa rādītāji tiks iesniegti automātiski, tādējādi samazinot risku, ka patēriņa starpību ietekmē neapzinīgie kaimiņi, kas neiesniedz rādījumus vai arī tos iesniedz nekorekti.

 

Avots: LVportals.lv

Saistītie raksti