Kā pareizi tīrīt botas un cik bieži jāmaina gultasveļa? Atbild organizēšanas konsultante

Pavasarim ienākot mūsu sirdīs un mājās, gribas saposties pašiem un uzpost arī savu mājokli. Mammamuntetiem.lv Instagram sekotājiem bija iespēja uzdot savus jautājumus par mājas kārtošanu Mārītei Martinsonei, organizēšanas konsultante. Apkopojām jautājumus un atbildes.
Ja ir skaidrs plāns, mājas uzkopšana un kārtošana var būt jauka nodarbe!

FOTO: Shutterstock.com

Ja ir skaidrs plāns, mājas uzkopšana un kārtošana var būt jauka nodarbe!

Kā pareizi tīrīt ikdienas botas un vai tās var mazgāt veļas mašīnā?

Apavu kopšana ir atkarīga no to materiāla. 

  • Ādas apavus nedrīkst mazgāt veļas mašīnā un arī žāvēt uz radiatora nedrīkst, jo tas var apavus bojāt. Labākais ir, ja ir divi ikdienas apavu pāri un tos valkāt uz maiņā, ļaujot otram pārim atpūsties un pilnībā izžūt. Tas paildzina arī apavu kalpošanas laiku. Netīrumu kopšanai ikdienā var izmantot mitru drānu un kopt ar ādas apaviem paredzētiem līdzekļiem.
  • Auduma apavus var mazgāt, ja tas ir saskaņā r ražotāja instrukcijām. Kopšanai jāizvēlas materiālam atbilstošs līdzeklis.

 

Cik bieži un kā vislabāk mazgāt, žāvēt, gludināt lina aizkarus?

Lina aizkarus būtu ieteicams mazgāt reizi gadā. Var izmantot arī ķīmiskās tīrītavas pakalpojumus, taču lina aizkarus var mazgāt arī veļas mašīnā roku režīmā līdz 40 grādu temperatūrai.

Pēc mazgāšanas tos būtu svarīgi izpurināt un žāvēt, bet tie jāgludina, kamēr vēl nedaudz mitri. Lina aizkarus nevajadzētu žāvēt veļas žāvētājā, jo tas tos nevarēs izgludināt.

Reklāma
Reklāma

 

Cik bieži jāmaina gultasveļa?

Kā norāda Mārīte Martinsone, gultasveļu ieteicams mainīt reizi nedēļā līdz reizi divās nedēļās. 

 

Kā cīnīties ar putekļiem? Uz tumšām mēbelēm tie ir ļoti redzami.

Ieteikums būtu tumšās mēbeles apsmidzināt ar antistatiķu aerosolu, tas varētu situāciju glābt, jo uz tumšām mēbelēm tik tiešām putekļi ir ļoti redzami!

Saistītie raksti