Kodes arvien labāk pierod pie ierastajiem kaitēkļu apkarošanas līdzekļiem. Kā no tām atbrīvoties?

Jo vairāk tūristu, jo vairāk ieved lietotu lauksaimniecības tehniku un apģērbus no citām zemēm, kā arī klimata izmaiņu dēļ, jo vairāk pie mums ieceļo kaitēkļi, kādi iepriekš te nav mituši. Tas sakāms ne tikai par dārza kukaiņiem, bet arī par virtuves un drēbju skapja kaitniecēm – kodēm.
Bieži vien spēcīgāk par ķīmiskajiem līdzekļiem iedarbojas dabīgie – klasika ir vaivariņi un lavanda, bet palielās devās.

FOTO: Shutterstock.com

Bieži vien spēcīgāk par ķīmiskajiem līdzekļiem iedarbojas dabīgie – klasika ir vaivariņi un lavanda, bet palielās devās.

Kaut arī lietotos apģērbus visbiežāk apstrādā ar spēcīgām ķimikālijām, tomēr gadās, ka dubultajās vīlēs aizķeras kaitēkļu oliņas, kas neaiziet bojā. Starp citu, arī pie spēcīgajiem veļas mīkstinātāju aromātiem un pretkožu tabletēm ar specifisko smaku, kā izrādās, ieceļotājas kodes pierod arvien labāk.  

 

Kodēm nepatiks!

Ja apģērbu, kurā varētu būt paslēpies kaut kas no kožu saimes, izmazgāsi pēc iespējas karstākā ūdenī. Bet, tā kā daudzus tekstilizstrādājumus nevar mazgāt karstā ūdenī, atliek pretējais variants – aukstums. Iesaiņo apģērbu polietilēna maisiņā un uz nedēļu ieliec saldētavā.

 

Reklāma
Reklāma

Bieži vien spēcīgāk par ķīmiskajiem līdzekļiem iedarbojas dabīgie – klasika ir vaivariņi un lavanda, bet palielās devās. Ja no vaivariņiem, kas atrodas skapī, kur glabājas arī patlaban valkājamās drēbes, sāk sāpēt galva un pat sametas nelaba dūša, der pamēģināt lavandu – iekar skapī lavandas pušķīšus, ieliec plauktos starp drēbēm ar sasmalcinātu lavandu pildītus maisiņus. Uz auduma gabaliņiem var uzpilināt lavandas eļļu.

 

Der arī saberztas krustnagliņas, kardamons, smaržīgie pipari, citronverbena, citronzāle, kaltētas citrusaugļu miziņas vai arī attiecīgi šo augu ēteriskās eļļas.

Labi iedarbojas arī saberzti asie čili pipari – jo asāki, jo labāk.

Saistītie raksti