Cik noderīgs mājsaimniecībā ir veļas žāvētājs?

Dzīvokļos mītoši bieži vien sūdzas par pārāk mazu platību, lai to aizņemtu vēl ar veļas žāvēšanu, savukārt tie, kas dzīvo privātmājās, zina – laikapstākļi parasti nemaz nav tādi, lai veļu žāvētu laukā. Kā izvairīties no palagiem, kas izkarināti starp grāmatplauktu un gultu, vai no veļas, kuru jau neskaitāmu reizi saliedē lietus?
Ja mājoklī ir veļas žāvētājs, tas sniedz lieliskas priekšrocības veļas mazgāšanai.

FOTO: Shutterstock.com

Ja mājoklī ir veļas žāvētājs, tas sniedz lieliskas priekšrocības veļas mazgāšanai.

Tāpat cilvēki mēdz sūdzēties par to, ka mājās ir pārmērīgi daudz veļas, ko vajag mazgāt un arī žāvēt, ka uz žāvētāja nav tik daudz vietas, lai varētu visu izmazgāto veļu uzlikt. Bieži vien steidzami var būt nepieciešamas darba formas vai bērnu skolas formas, bet nav laika gaidīt, kamēr tās izžūs – neviens jau neies uz skolu vai darbu ar mitrām drēbēm! Lūk, cik daudz gadījumu, kad noder veļas žāvētājs.  


Plusi veļas žāvētājam
 

  • Pretburzīšanās funkcija – šī funkcija atvieglo gludināšanas slodzi. Tieši šī programma liek cilindram pēc cikla beigām kustēties mazliet, lai samazinātu krokojumu audumā.
  • Sensoru tehnoloģija – žāvētājs spēj noteikt veļas mitruma saturu. Pats žāvētājs izslēdzas, kolīdz veļa ir sausa, ietaupot enerģiju un naudu. Šāda veida funkcija aizsargā veļu no pārlieku ilgas žāvēšanas, ja tas nav nepieciešams.
  • Ātri žūst - šāda funkcija palīdzēs ātri izžāvēt veļu, ja tā ir steidzami vajadzīga un nav citu variantu. Tas, protams, patērē vairāk enerģijas, bet vismaz pāris minūšu laikā ir sausas drēbes un var doties dienas gaitās.
  • Bērnu drošība/slēdzene - ja mājoklī atrodas ziņkārīgi bērni, tad šī ir lieliska funkcija. Bērns var spiest pogas, bet nekas nenotiks un nespēs arī atvērt veļas žāvētāja durvis.
  • Wi-fi savienojums - mūsdienās ir pieejami veļas žāvētāji, kuriem ir šāda funkcija, kas palīdz pārraudzīt žāvēšanas ciklus, ja esat prom no mājām.
  • Viedā vadīšana - šī funkcija ļauj katram iestatīt žāvēšanas laiku un to beigšanas laiku, sniedz apkopes padomus, palīdz iestatīt optimālo ciklu veļai.
  • Vēsais iestatījums - šāda funkcija ļauj veļu žāvēt vēsākā temperatūrā, tādā veidā aizsargā smalka auduma apģērbus.

 


Mīnusi veļas žāvētājam
 

  • Augstās aprīkojuma izmaksas - veļas žāvētājiem tās ir tādas pašas kā veļas mašīnas cenas. Tāpēc bieži vien vajadzētu labāk izvēlēties komplektu, kurā ietilpst veļas mašīna un veļas žāvētājs.
  • Izmērs – nepieciešams atbrīvot vietu, lai varētu pilnvērtīgi novietot veļas žāvētāju ērtā vietā, lai tas netraucētu ne veļas mašīnai, ne citām lietām.

 

Secinājums!

 

Mīnusi, protams, ir mazāk nekā plusi, jo veļas žāvētājam ir daudzas lieliskas priekšrocības. 

Ir svarīgi apsvērt arī mīnusus, jo bez pienācīgas vietas un lieliska budžeta nebūs iespējams iegūt pilnvērtīgu veļas žāvētāju.


Ja mājoklī ir veļas žāvētājs, tas sniedz lieliskas priekšrocības veļas mazgāšanai. Ikdienā, mazgājot veļu, nevar paļauties uz skaistajiem laikapstākļiem, jo var pēkšņi sākt līt lietus. 

 

Gaidīšana, lai veļa jau būtu izžuvusi, ir apnicīga. Ir ļoti labi, ka no veļas mašīnas veļu var pārvietot uzreiz uz žāvētāju un nav jāraizējas par to, ka ir jāgaida vairākas stundas vai pat vesela diena, lai veļa būtu sausa. Un ar veļas žāvētāju var nesatraukties par to, ka varētu būt kādi putekļi vai baktērijas, vai dažādu iemeslu dēļ, veļai žūstot dabiskā veidā, var rasties citi netīrumi uz tās. 
Tieši izmantojot veļas žāvētāju, var izbaudīt tīras, sausas drēbes.

 

  • Atceries!

Pirms ierīces iegādāšanās ir jāapsver budžets, vajadzības un žāvētāja pielietojums, lai nebūtu tā, ka veļas žāvētājs ir iegādāts bez iemesla.