Uzšuj pati: lai mazais pasažieris nenosmulē auto sēdekļus

No ūdensizturīga auduma pašūts sēdekļa aizsargs iepretim mazuļa krēsliņam pasargās mašīnas sēdekļa aizmuguri no jaunā un ļoti kustīgā pasažiera zābaku nospiedumiem. Tas ir ērti kopjams ar mitru sūkli un, ja vajadzīgs, vienkārši izmazgājams veļasmašīnā. Turklāt tam augšpusē ir divas kabatas, kurā ielikt sīkas mantas vai dzēriena pudeli. Māca tekstilmāksliniece Signe Folka.

 

Foto: Signe Folka

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Signe Folka

Pašūt šādu sēdekļa aizsargu nepavisam nav grūti, tikai jāatrod piemērots audums un precīzi jāizveido atzveltnes piegrieztne no papīra. Šūšanai izvēlies biezu audumu, kuru viegli mazgāt, vai arī audumu, kas ir līdzīgs vaskadrānai. Augšpusē aizsargu pie sēdekļa piesien ar lenti, sānu daļas malās piešuj gumiju, kas cieši aptvers sēdekli un noturēs auduma aizsargu pie sēdekļa aizmugures.
 

Tev vajadzēs: audumu aizsarga virsējai daļai un oderei, lentes – sasiešanai, ieveramo gumiju, papīru – piegrieztnei, šķēres, diegu, adatu.

To dara tā
1. No papīra izveido piegrieztni sēdekļa atzveltnes aizmugurējai daļai. Uzliec to uz auduma un piegriez, visapkārt pierēķinot pusotru centimetru vīļu tiesai. Piegriez arī vienu detaļu oderei. Vari aizsargu veidot arī bez oderes, taču tad tas neturēs formu un izskatīsies neveikls.

2. Aizsarga platumā no auduma piegriez taisnstūra detaļu, ko izveido par kabatu, nošujot tā augšējo malu un pašu piediedzot aizsarga augšējā daļā. Ar šujmašīnu taisnstūrim vidusdaļā nošuj vīli, lai sadalītu kabatu divās mazākās daļās.

3. Oderes un pamatdetaļas saliec kopā ar labajām pusēm; pa vidu augšpusē ieliec lentes detaļas. Gar malām nošuj, atstājot vietu detaļas izvēršanai uz labo pusi. Sašūto detaļu izvērs uz labo pusi. Detaļas sānos piešuj gumijas, kas notur aizsegu cieši pie atzveltnes virsmas.

Reklāma
Reklāma

 

No žurnāla "100 labi padomi"