Tīrot māju, ģimene atrod dzīvu 1982. gadā pazudušu bruņurupuci

Nav noslēpums, ka bruņurupuči ir vieni no izturīgākajiem dzīvniekiem uz Zemes. Viņi ir ideāli pielāgojušies dzīvei vidē, kas citām dzīvēm būtnēm būtu neizturama. Kāds īpaši izturīgs bruņurupuču cilts pārstāvis ir izdzīvojis vairāk nekā 30 gadus pilnīgi neiedomājamos apstākļos.  

Sen pazudis mājas mīlulis bruņurupucis tika atrasts mājas noliktavā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sen pazudis mājas mīlulis bruņurupucis tika atrasts mājas noliktavā.

1982. gadā Almeidu ģimene, kas dzīvo Brazīlijā, veicot savā mājā kapitālo remontu, pazaudēja savu nesen iegādāto skaisto un visu mīlēto sarkankājaino bruņurupuci Manuelu. Izmeklējuši visas vietas, kur rupucītis būtu varējis noslēpties, un neko neatraduši, viņi pieņēma, ka mājas mīlulis, diemžēl, ir gājis bojā. 

Ģimene pabēdājās un par bruņurupuci aizmirsa. Bērni izauga un devās savā dzīvē, vecāku mājā iegriežoties vien ciemos. Līdz pienāca brīdis, kad nomira ģimenes tēvs Leonels. Pēc bērēm tika nolemts māju savest kārtībā, iztīrot ar krāmiem pieblīvēto noliktavu, kurā vīrietis gadus desmitiem bija krājis visu, ko bija atradis vai ko vienkārši bija žēl izmest. Tur zem kāda sen neejoša televizora atrada pazudušo Manuelu. Sveiku, veselu un pietiekami dzīvu.

Veterinārārsts, pie kura dzīvnieku aizveda pārbaudīt, pieļauj, ka bruņurupucis pārtika no termītiem un vecajās mēbelēs mītošajiem kukaiņiem, kas piekrāmētajā noliktavā bija savairojušies lielos daudzumos. 
 

Pēc ārzemju preses materiāliem

Reklāma
Reklāma