Tumšām telpām vispiemērotākie istabas augi. Izdzīvos arī vecpuiša miteklī

Iepazīstieties ar sešiem vispieticīgākajiem istabas augiem, kuri pacietīs gan gaismas trūkumu, gan nelielu iekaltēšanu. 

Tiešām izturīgi augi. Izdzīvos arī ekstrēmos apstākļos.

FOTO: Shutterstock.com

Tiešām izturīgi augi. Izdzīvos arī ekstrēmos apstākļos.

 

 

Mājas svētība 

Gaišās vietās tā augs labāk, tomēr komfortabli jūtas arī tumšākā stūrī. Tai nevajag īpaši daudz mitruma, un ir visnotaļ izturīga pret kaitēkļem. Gandrīz vienīgais veids, kā tai tiešām var nodarīt pāri, ir to pārlaisīt. 

 

Līdakaste 

Pavisam vienkārši kopjama, iztiek ar mazumiņu gaismas, lai gan labi aug arī gaišā vietā, un nemaz neapvainojas, ja aizmirst to apliet. Pietiek, ja to aplaista reizi 2-3 nedēļās. 

 

Tā attīra gaisu, mitrina pārāk sausu gaisu un uzlabo vispārējo telpas klimatu. 

 

Reklāma
Reklāma

Spatifila 

Saukta arī par miera liliju, mīl patumšu vietu. Ja saņem par daudz gaismas, lapas izbalo un ātri novīst. Ideāls augs tumšām vannas istabām, jo patīk, ka lapas aprasina, it sevišķi ziemā. 

Zāmija

Iespējams, būtu pelnījusi visizturīgākā telpauga godu. Gandrīz vienalga, vai to laista regulāri vai ne, tur sausā vai mitrākā gaisā, pavisam noēnotā vai arī gaišākā vietā – tā aug tik un tā, turklāt labi izskatās.


Hoveja 

Arī labi pacieš dzīvi tumšākā stūrī. Spēj izstiepties pat 3 metru garumā un izskatās ļoti dekoratīvi.Pietiek, ja aplaista reizi nedēļā.

 

Alokāzina 

Vislabāk jūtas pusēnā, bet gana krāšņi aug arī tumšākā vietā. Mīl mitru gaisu, tāpēc zem poda vēlams novietot šķīvi pildītu ar māla granulām un ūdeni. Lapas regulāri jārasina ar ūdeni, kurā ir mazs kaļķa saturs.

No žurnāla "100 labi padomi" 

Saistītie raksti