Kaķis ēd ziedus! Kā tos pasargāt no mājdzīvniekiem

“Kaķim, cik zināms, nepatīk asas smakas,” Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā “Revidents” skaidroja Bulduru Dārzkopības vidusskolas floristikas pasniedzēja Ineta Ozoliņa-Skrūzmane, atklājot, ka, lai izvairītos no kaķa nagiem, ziediem var piebērt piparus vai puķu podā ielikt šķēlīti ingvera.
Lai kaķi atturētu no ziedu un augu graušanas, viņa ieteica ap augu pabirdināt maltus melnos piparus.

FOTO: Shutterstock.com

Lai kaķi atturētu no ziedu un augu graušanas, viņa ieteica ap augu pabirdināt maltus melnos piparus.

Bulduru dārzkopības vidusskolas floristikas pasniedzēja Ineta Ozoliņa-Skrūzmane pauda, ka, pirmkārt, kaķu saimniekiem jābūt ļoti izglītotam par to, kādi ziedi nav indīgi mājdzīvniekam: “Ja jūs aiznesīsiet mājās, piemēram, planseti un kaķis to apēdīs, jums nemanot, diezgan lielā daudzumā, tad [šis augs] var radīt mēles apdegumus, gļotādas apdegumus. Un tad ir ļoti skumji.”

 

Eksperte stāstīja, ka kaķu īpašniekiem arī jāuzmana, lai kaķis “nemielojas” ar dažādiem pavasara ziediem, piemēram, narcisēm un hiacintēm, kuras izdala piensulu, kas šiem dzīvniekiem ir kaitīga. Bet, lai kaķi atturētu no ziedu un augu graušanas, viņa ieteica ap augu pabirdināt maltus melnos piparus.

 

“Telpaugiem tas strādā, bet tas ir jādara pietiekami bieži, jo tā smarža izgaro un kaķim, cik zināms, nepatīk asas smakas. Ingveru vēl var [pie auga blakus] nolikt - varbūt šķēlīti. Ir tāda tautas metode,” pamācīja Ozoliņa-Skrūzmane.

Reklāma
Reklāma

 

“Revidents” ir izzinošs raidījums, kas katru nedēļu revidē un risina dažādus sadzīviskus, praktiskus un ikdienā noderīgus jautājumus. Raidījums  LTV 1 ēterā tiek pārraidīts pirmdienās plkst. 18.55. 

 

Saistītie raksti