Metode, kā kaķim iemācīt to, ko viņš nedrīkst darīt

"Nekad saimnieks savu kaķi nedrīkst sodīt ar plikām rokām. Tas tāpēc, lai kaķim cilvēka rokas asociētos tikai un vienīgi ar drošību, patvērumu, rūpēm," iesaka kaķu saimniece Ivonna Pīrāga. Viņa atklāj vēl vienu efektīgu metodi, kā savam mīlulim ierādīt, ko mājās drīkst un ko nē.
Ja kaķis sāk skrāpēt dīvānu, mīluli nekad nedzen prom ar pliku roku!

FOTO: Shutterstock.com

Ja kaķis sāk skrāpēt dīvānu, mīluli nekad nedzen prom ar pliku roku!

"Ja ļoti vajag pastumt kaķi kaut kur malā, aizdzīt prom, sodīt vai tml., tad nekad ne ar pliku roku, bet ar kādu citu priekšmetu – avīzi, dvieli vai citu priekšmetu," iesaka Ivonna. Tomēr viņa kaķu apmācībai atklājusi vēl iedarbīgāku metodi! Un tā ir ūdenspistole.

Un tas viss tāpēc, lai kaķim cilvēka rokas asociētos tikai un vienīgi ar drošību, patvērumu, rūpēm.

"Jā, tieši tā! Ūdenspistole ir perfektākais "ierocis" cīņā ar kaķa palaidnībām," 

smejas kaķu mīļotāja. "Piemēram, kad kaķis sāk skrāpēt mēbeles, kas ir ļoti normāla darbība, vajag viņam no attāluma uzšļakstīt ūdeni, kaķim tas nepatiks. Ar kādu otro, trešo reizi minka sapratīs likumsakarību, ka nav forši, ūdeni vairāk negribas un ar vislielāko varbūtību aizliegto nodarbi pārstās darīt. Un labākais šajā visā – kaķis nesasaistīs ūdens strūklu ar cilvēku. "Sliktais" būs ūdens, nevis cilvēks, kas to šļaksta," iesaka Ivonna. 

Reklāma
Reklāma

"Tātad cilvēka rokas domātas tikai mīlestībai un barošanai, nevis sodīšanai."

Viņa atklāj, ka aptuveni trīs gadus viņu mājās pie gultas vienmēr stāvējusi ūdenspistole, jo viens no mīluļiem bijis neremdināms atvilktņu taisītājs (un visa satura izmētātājs uz grīdas), tapešu skrāpētājs, gleznu gāzējs utt., utt. Šo kaķēnu pārmācījusi tieši ūdenspistole.