Šīs 7 mājlietas nekad nevajadzētu iegādāties lietotas

Mēbeļu un dekoru iegāde var būt dārga, taču ir daudz veidu, kā ietaupīt naudu, izvēloties sev vajadzīgo. Lietotu mantu iegādāšanās ir lielisks veids, kā iegūt kāroto par zemāku cenu, taču ir mājokļa priekšmeti, kurus nekad nevajadzētu pirkt lietotus. Lūk, septiņi no tiem:
Veclaicīgām lampām var būt bojāta vai vecāka elektroinstalācija, kas var izraisīt ugunsgrēku.

FOTO: Shutterstock.com

Veclaicīgām lampām var būt bojāta vai vecāka elektroinstalācija, kas var izraisīt ugunsgrēku.

1. Matrači

Matrači ir dārga prece. Tie ir grūti pārvietojami, un uz tiem jūs pavadāt vismaz astoņas stundas diennaktī. Ir liels kārdinājums samazināt izdevumus un iegādāties lietotu matraci, tomēr tas ir nepārdomāts lēmums. Pastāv liels risks, ka iegādāsities jau labu laiku izgulētu matraci, kas savukārt var kaitēt jūsu mugurkaulam. Tāpat matracis ir daudzu mikrobu, baktēriju un putekļu ērcīšu mājvieta, tāpēc, pirms pieņemt lēmumu par lietota matrača iegādi, vajadzētu padomāt divreiz. 

 

2. Gultas veļa

Riski attiecībā uz lietotas gultas veļas pirkšanu ir līdzīgi, kā lietota matrača iegādē. Tas ir nehigiēniski, turklāt, ir daudz dažādu cenu kategoriju veikalu, kur gultas veļu iespējams iegādāties par patiesi labām cenām. 

 

3. Bērnu gultiņa

Iegādājoties lietotu bērnu gultiņu, riskējat iegādāties modeli, kas neatbilst pašreizējiem drošības standartiem. Tāpat, pērkot lietotas bērnu mēbeles, der noskaidrot, vai ir pieejamas pilnīgi visas detaļas. 

 

4. Katli un pannas

Nav vērts riskēt ar savu veselību, iegādājoties lietotas pannas vai katlus. Lielākā daļa cilvēku lieto nepiedegošā pārklājuma pannas, kas, lietotas būdams, var būt saskrāpētas. Pat neliels skrāpējums var ietekmēt gan ēdiena kvalitāti, gan jūsu veselību, jo šos virtuves priekšmetus mēdz izgatavoti no bīstamiem un toksiskiem materiāliem.

Reklāma
Reklāma

 

5. Mazo virtuves sadzīves tehniku

Mazās ierīces, piemēram, blenderi, tosteri un virtuves kombainu, vienmēr jāiegādājas pilnīgi jaunus. Tas ir tāpēc, ka lietotas, šīs ierīces var būt uguns nedrošs, tas savukārt var paaugstināt ugunsgrēka risku. 

 

6. Putekļu sūcējs

Augstas kvalitātes putekļu sūcējs var būt liels pirkums, taču, iegādājoties lietotu putekļu sūcēju, pastāv risks. Jūs nekad īsti nezināt, cik vecs ir putekļu sūcējs un vai tā detaļas ir nomainītas. Daudziem putekļsūcējiem gadu gaitā ir tendence zaudēt sūkšanas spēju. Turklāt tam var būt nepieciešams jauns filtrs, kas ir papildu izmaksas.

 

7. Lampa

Ir kārdinoši iegādāties antīku lampu no antikvariāta, taču ir svarīgi pievērst uzmanību dažām detaļām. Veclaicīgām lampām var būt bojāta vai vecāka elektroinstalācija, kas var izraisīt ugunsgrēku. Tomēr, ja jūs patiešām esat iemīlējis lampu, to noteikti pēc iegādes jāparāda profesionālim, kas lampu uzstādīs atbilstoši visiem drošības standartiem. 

Saistītie raksti