Pirms lietotas automašīnas iegādes, pārliecinies, vai tā ilgstoši nav bijusi ūdenī

Kad konkrētā teritorijā notikuši plūdi, ar lietotu automašīnu iegādi no attiecīgā apvidus jāuzmanās 4 līdz 6 mēnešu periodā. Tā uzskata Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs.
Automašīnām, kuras atradušās ūdenī vairākus gadus var intensīvi svīst logi, ļoti bieži rodas problēmas ar elektroniku un tos nav iespējams izvēdināt, lai atbrīvotos no nepatīkamās smakas.

FOTO: Shutterstock.com

Automašīnām, kuras atradušās ūdenī vairākus gadus var intensīvi svīst logi, ļoti bieži rodas problēmas ar elektroniku un tos nav iespējams izvēdināt, lai atbrīvotos no nepatīkamās smakas.

Pirms nepilniem diviem gadiem – 2021. gada vasarā – plaši plūdi skāra Vāciju, kur, applūstot ielām, zem ūdens pabija desmitiem un simtiem tūkstoši auto. Savukārt šī gada sākumā plaši plūdi piedzīvoti arī Lietuvas rietumos un Jēkabpilī, arī Augšdaugavas novadā plūdi skāruši vairākas mājas un automašīnas.

 

Lai mazinātu zaudējumus, lielākā daļa tā dēvēto "slīkoņu" jeb plūdu skarto auto tiek pārdoti par ļoti pievilcīgām cenām. Lietpratēji pauduši, ka nav jāgaida ilgi, līdz "slīkoņi" parādas otrreizējā tirgū. It īpaši no Vācijas, jo liela daļa automašīnu, kas nonāk lietotu spēkratu tirgū, nāk no šīs valsts, stāstīja Kulbergs.

 

Autoservisa "Sigma Motors" pārstāvis Rūdolfs Freimanis skaidro: "Ja tas auto ir kārtīgi izžāvēts, to jau var ļoti, ļoti vienkārši redzēt. Uzmanība jāpievērš:

  • kādā stāvoklī automašīnai ir grīda. Bieži vien, ja tas ir plūdu auto, paceļot kaut kur paklājiņu augšā, tur jau ir redzams, ka viss ir bijis ūdenī un ir korozija sākusi veidoties. (..) 
  • No ārpuses – jāskatās kopumā, cik daudz rūsu redz. Korozija ir pirmais! (..) 
  • Ir arī kaut kādas salona detaļas, kuras ūdens ietekmē bojājas. Visbiežāk tie ir durvju apšuvumi, kas bieži vien ir izgatavoti no presēta kartona."

 

"Slīkoņiem" vairākus gadus var intensīvi svīst logi, ļoti bieži rodas problēmas ar elektroniku un tos nav iespējams izvēdināt, lai atbrīvotos no nepatīkamās smakas.

Reklāma
Reklāma

 

Tāpēc automašīnu, kas bijusi plūdu skartā teritorijā, pirms iegādes ieteicams vest uz servisu, lai to pārbaudītu. 

 

Vairāk lasi: www.lsm.lv

 

 

Saistītie raksti