Tehnoloģiju eksperts iesaka, kādu televizoru izvēlēties video spēlēm + lietotāju pieredze

Ja ģimenē ir kāds azartisks video spēļu cienītājs, tad zināms, ka izklaidēm mājās vajadzīgs labs televizors – ekrāna kvalitāte, skaņas sistēma un procesors ir svarīgi komponenti, lai pilnībā varētu izbaudīt video spēļu pasauli.
Spēlējot video spēles, detaļām ir liela nozīme un ekrāna kvalitāte ir viena no visvārīgākajām funkcijām televizoram.

FOTO: Publicitātes foto

Spēlējot video spēles, detaļām ir liela nozīme un ekrāna kvalitāte ir viena no visvārīgākajām funkcijām televizoram.

Tehnoloģiju uzņēmumi nemitīgi cenšas attīstīt un uzlabot jau esošās ierīces un to funkcijas, piedāvājot jaunas tehnoloģijas un nebijušus risinājumus. Noteikti pirmais darbs, izvēloties jaunu ierīci, ir atsauksmju izlasīšana internetā, bet, ja ar to nepietiek – Samsung Electronics Baltics produktu treneris Eduards Krumovics pastāstīs, kādas funkcijas ņemt vērā, izvēloties televizoru videospēļu spēlēšanai. 

 

Pārliecinies par ekrāna kvalitāti un veiktspēju

Spēlējot video spēles, detaļām ir liela nozīme un ekrāna kvalitāte ir viena no visvārīgākajām funkcijām televizoram. 

Izvēlies televizoru, kurš nodrošina izteikti dziļus melnos toņus, spilgtas krāsas un izcilu krāsu kontrastu. 

 

Pateicoties OLED (OLED tulkojumā no angļu valodas - Organic Light Emitting Diode, proti – gaismu izstarojošā, organiskā diode) tehnoloģijai jaunie OLED televizori nodrošina visas šīs kvalitātes. Iegādājoties televizoru video spēļu spēlēšanai ieteiktu meklēt tādu, kur iestrādāta HDR jeb High Dynamic Range (augsts dinamiskais diapazons) tehnoloģija, kas ļauj precīzāk attēlot vizuālās detaļas gan ļoti spilgtā, gan ļoti tumšā attēlā. No veiktspējas funkcijām iesaku izvēlēties 144Hz paneli, kas nodrošina kadra atsvaidzes intensitāti un nodrošina īpaši plūstošu un spilgtu attēlu spēles laikā.  

 


 

Spēlējot videospēles, izvēlies gaming mode

Reklāma
Reklāma

Ieteiktu izvēlēties tādu televizoru, kurā iestrādāts gaming mode jeb spēļu režīms. Tas nodrošina optimizētu attēla kvalitāti un visātrāko iespējamo ekrāna atbildes laiku, ļaujot spēlēt vienmērīgāk, bez kustības izplūšanas vai raustīšanās. Šis režīms nodrošina ātrāko iespējamo laiku, kādā procesors apstrādā informāciju no spēļu konsoles un parāda to uz televizora ekrāna. 

 

Nepārtraukts un vienmērīgs ekrāna atbildes laiks ir ļoti svarīgs, ja pēkšņi procesors vairs nespēj izsekot tavām darbībām  uz konsoles un ir kaut neliela nobīde, tas var likt zaudēt spēli. Gaming mode režīms tiek automātiski aktivizēts, kad pievienojat konsoles televizoram. Televizors atrod pievienotās spēļu konsoles (Xbox, PlayStation un Nintendo Switch) un ieslēdz spēļu režīmu bez nepieciešamības pielāgot papildu iestatījumus.  

 

Citas svarīgas funkcijas

  • Skaņa! Tāpat kā filmās un seriālos, arī videospēļu pasaulē bez laba un rūpīgi izstrādāta skaņu celiņa aizraujoša video spēle nemaz nevar būt iedomājama. Tādēļ tikpat svarīgi kā skaņu celiņš, ir arī audio sistēma, kura to pārraidīs. Daudzi video spēļu entuziasti izmanto papildus skaņas tehniku, tomēr, šobrīd esošās tehnoloģiju iespējas ļauj televizorā iebūvēt tikpat labas skaņu sistēmas kā kinoteātrī.  Šobrīd viena no labākajām piedāvātajām iespējām ir Dolby Atmos trīsdimensiju skaņu sistēma, kas ļaus izbaudīt vissmalkāko skaņu niansi bez papildus skaņu tehnikas.   
  • Svarīgs arī procesors! Iesaku izvēlēties Neural Quantum 4K procesoru – jaudīgs, ar mākslīgo intelektu darbināms procesors, kas pārveido attēlu 4K formātā. Televizori ar šāda tipa procesoriem, automātiski pielāgo spilgtumu, pastiprina kontrastu, izceļ objektus un palielina izšķirtspēju, nodrošinot izcilu attēlu. 
  • Kabeļi un vadi! Mūsdienās daudzi videospēļu cienītāji domā arī par praktiskiem uzlabojumiem. Svarīgi, lai visi kabeļi un vadi būtu ērti pieejami, tai pat laikā neradītu nekārtības sajūtu. Piemēram,  Samsung S95C OLED televizoram ir piestiprināms Slim One Connect panelis. Tas ir vienkāršs un neuzkrītošs kabeļu pārvaldības risinājums, kas ļauj pievienot visas TV ievades ierīces ar vienu kabeli. Turklāt to var piestiprināt tieši pie televizora statīva. Visi četri televizora HDMI porti ir ar HDMI 2.1 specifikāciju, jeb visi atbalsta jaunākās spēļu funkcijas un augsto atjaunošanas frekvenci (144hz). 

 

Ieklausies citu lietotāju pieredzē

Ja atvērsi plašās interneta dzīles un sāksi meklēt atsauksmes no citiem lietotājiem, izvēloties televizoru, noteikti atradīsi daudz dažādus ieteikumus un lietotāju pieredzes stāstus. Piemēram, meklējot informāciju par Samsung OLED S95C, lietotāji īpaši izceļ Slim One Connect ārējo ievades paneli un inovatīvo Motion Xcelerator Turbo Pro 4K 144 Hz tehnoloģiju, kas rūpējas par to, lai attēls visu laiku būtu skaidrs un tā atveidē nebūtu nekādas kaitinošas aizķeršanās. Jāmin, ka lietotāji šo televizoru vērtē, kā īstu baudījumu visiem estētiem, jo dizains ir ieturēts minimālisma stilā – tas ir ļoti plāns un elegants.

Saistītie raksti