5 vērtīgi ieteikumi, ko ņemt vērā bērnu gultas iegādē

Neatkarīgi no tā, vai bērnu gultiņa ir nepieciešama zīdainim, vai vecākam bērnam, tai ir jābūt ērtai, kvalitatīvai un vecumam atbilstošai, jo miegs bērniem ir ļoti nozīmīgs jebkurā vecumā. Aplūkojot piedāvājuma klāstu internetā un fiziskajos veikalos, ir skaidrs, ka šajā ziņā izvēles iespējas ir gana plašas un daudzveidīgas. Taču, kā neapjukt piedāvājumā un zināt, kuras bērnu gultas ir pašas labākās? Par to plašāk lasi raksta turpinājumā!
Jauna un ērta gulta priecēs katru bērnu!

FOTO: Publicitātes foto

Jauna un ērta gulta priecēs katru bērnu!

Padomi gultas iegādei bērnam

Foto: Pexels.com / cottonbro

 

Zināms, ka pilnvērtīgs miegs ir vitāli nepieciešams bērna augšanai, attīstībai un vispārējai funkcionēšanai, tādēļ ļoti svarīga ir gulēšanas vide. Šajā ziņā būtiska ir bērnu gultiņas nozīme, tāpēc pirms to iegādāties, aicinām rūpīgi apsvērt un izvērtēt vairākus faktorus:

 

  • Vissvarīgākais ir kvalitatīvs un pilnvērtīgs miegs. Tieši tāpēc, izvēloties konkrētu gultu, bērnam ir jājūtas tajā pietiekoši ērti un brīvi. Droši ņem savu atvasi līdzi uz veikalu, ļaujot arī pašam bērnam piedalīties gultas meklēšanas un iegādes procesā.
  • Primāri drošība un komforts un tikai pēc tam – dizains. Lai arī, protams, bērnu gultas dizainam ir nozīme, tam noteikti nebūtu jābūt noteicošajam faktoram, pēc kura vadīties. Vispirms der pārliecināties, ka izvēlētā gulta patiešām atbilst visiem kvalitātes un drošības standartiem.
  • Bērnu gultas iegādei ir jābūt tālredzīgam pirkumam. Kvalitatīva bērnu gulta cenas ziņā būs dārgāka, taču tā pavisam noteikti kalpos ilgāku laika periodu –, arī bērnam pieaugot. Iegādājoties transformējamu gultu, ērti un parocīgi varēsi izņemt redeles, nolaist malu un pats svarīgākais – pagarināt guļamo daļu. Šādas priekšrocības piedāvā arī lētas bērnu gultas, taču to kalpošanas ilgums būs īsāks.
  • Piemeklē atbilstošu matraci. Matracim ir jābūt ērtam un cietam. Tam ir jāpieguļ ne vien bērna ķermenim, bet arī visam gultas karkasam. Gulēšanas laikā matracis pilda ļoti svarīgu funkciju – tas nodrošina pareizu pozu un ķermeņa atbalstu. Tirgū ir arī pieejamas jau sakomplektētas bērnu gultas ar matraci.
  • Nosaki konkrētu pirkuma budžeta kategoriju. Ņemot vērā plašo piedāvājumu, ir svarīgi jau iepriekš paredzēt noteiktu vai vismaz aptuvenu naudas summu, kādu Tu būsi ar mieru tērēt bērna gultas iegādei. 


 

Kad ir izvērtēti visi faktori, var ķerties klāt aizraujošākajai daļai – konkrētās gultas iegādei un iekļaušanai mājokļa interjerā! 

 

Gultas zīdaiņiem 

Zīdaiņu gulta ir galvenā un nozīmīgākā mēbele jaundzimušajam. Svarīgākais nosacījums – gultas pamatnei ir jābūt ar regulējamu augstumu. Savukārt, bērnu šūpulītis palīdzēs mazuli pēc iespējas vieglāk un ērtāk pārvietot no vienas vietas uz otru, vienlaikus relaksējot un palīdzot iemigt.

 

Gultas pirmsskolas vecuma bērniem 

Bērni šajā vecuma posmā miegā pavada vidēji 11 līdz 12 stundas. Taču nomoda periodā atvases ir zinātkāras un aktīvas. Pārvērt gulētiešanu jaukā aktivitātē, iegādājoties neordināra izskata gultas bērniem. Piemēram, bērnu gulta – mašīna vai bērnu gulta – mājiņa raisīs fantāziju un pozitīvas emocijas, lai ceļojums sapņu pasaulē būtu vēl aizraujošāks! 
 

Gultas skolas vecuma bērniem 

 

Foto: Pexels.com / Max Vakhtbovych

 

Bērnu gultas ar galdu būs piemērota izvēle tiem ķipariem, kas jau ir uzsākuši skolas gaitas. Droši vari izvēlēties gultas ar paaugstinājumu (piemēram, iekāpt gultā ir iespējams pa kāpnītēm). Turklāt vietu zem paaugstinātās gultas ir iespējams izmantot lietderīgi, piemēram, lai uzglabātu mantas vai ierīkotu vietu mācībām un atpūtai. 


Bērnu gultas plašā un daudzveidīgā klāstā ir pieejamas arī interneta veikalā 1a.lv – ieskaties un atrodi savai atvasei vispiemērotāko mēbeli kvalitatīvam miegam! 

Saistītie raksti