Garāža no koka – gan izturīga, gan estētiski pievilcīga

Jebkuram lēmumam vai pirkumam vienmēr ir priekšrocības un trūkumi, un koka konstrukcijas garāžu iegāde nav izņēmums. Gatavas koka garāžas kalpo daudziem mērķiem: no vienkāršas skaistuma un vērtības piešķiršanas mājām līdz drošības un aizsardzības līmeņa paaugstināšanai ģimenēm un transportlīdzekļiem. Pirms pieņemt lēmumu vai veikt pirkumu, ir svarīgi izpētīt piedāvājumu, kā arī sazināties ar profesionālu uzņēmumu. Mūsdienās tirgū ir pieejamas daudzas iespējas. Viena no populārākajām izvēlēm mūsdienās ir koka garāžas.
Gatavas koka garāžas kalpo daudziem mērķiem

FOTO: Publicitātes foto

Gatavas koka garāžas kalpo daudziem mērķiem

Priekšrocības koka garāžu konstrukcijām

Agrāk no koka celtas garāžas projekts bija ģimeņu norma, taču pēdējā laikā tehnoloģijas ir radījušas jaunas izvēles dažādu veidu materiālu un saliekamo konstrukciju ziņā. Vienlaikus ir jāmin, ka daudzi cilvēki atgriežas pagātnē tās nostalģijas un ievērojamā skaistuma dēļ. Ir vairāki stili, par kuriem jādomā, pieņemot lēmumu par koka garāžu, un dažas no šīm izvēlēm ir:

  • sarkankoks,
  • skujkoks,
  • ciedrkoks,
  • kā arī daudzi citi.

 

Daudzi cilvēki neapzinās, ka koka garāžas mūsdienās ir ārkārtīgi izturīgas un ilgi kalpojošas. Koksne ir dabiski izturīgs celtniecības materiāls, kam piemīt raksturīgas izolācijas īpašības. 

Koka garāžas, kas izgatavotas no pareizi apstrādātiem materiāliem un ir labi uzturētas, vienmēr būs izturīgas pret laikapstākļiem. 

 

Tas ir lielisks ieguldījums, kas var aizsargāt māju, ģimenes transportlīdzekļus un visu ģimeni. Koka garāžas, piemēram, koka nojumes, ir ļoti videi draudzīgas un ilgtspējīgas, jo ir pieejami otrreizēji pārstrādāti materiāli. Koksne vienmēr ir uzskatīta par ilgtspējīgu, un uzņēmumu, kas sniedz šo pakalpojumu, vienmēr var izpētīt sīkāk, lai nodrošinātu, ka tie izmanto saprātīgas un ekoloģiskas metodes. Koksne ir arī viens no visspilgtākajiem materiāliem jebkura veida konstrukcijām. 

 

Vislabāk ir konsultēties ar pieredzējušu un profesionālu būvuzņēmēju, lai pārliecinātos, ka visas svarīgās darbības tiek veiktas pareizi un detalizēti apskatītas, kas galu galā var ievērojami ietaupīt gan sākotnēji, gan ilgtermiņā. Protams, ir ļoti svarīgi, lai koka garāžas projekts būtu pareizi uzcelts, tomēr ir tikpat svarīgi, lai tas būtu labi uzturēts. Profesionāli līgumsabiedrības var ne tikai nodrošināt pareizu uzstādīšanu un apkopi, bet arī īpašniekiem sniegt vērtīgus padomus.


Trūkumi

Lai gan ir plašs koka garāžu priekšrocību saraksts, ir viens būtisks trūkums. Šāda veida garāža ir pareizi jāuztur, lai tā būtu izturīga pret laikapstākļiem un būtu droša. Ir jāveic regulāra apkope, lai nodrošinātu, ka ēka turpina pareizi darboties, nodrošinot mājas un ģimenes aizsardzību un drošību. 

 

Tā ir periodiski jāpārbauda, lai pasargātu to no skarbajiem laikapstākļiem. 

 

Piemēram, garāžas durvis, iespējams, ir lielākā ēkas konstrukcijas sastāvdaļas. Garāžas durvju nolietošanās varētu atļauties noziedzniekiem un zagļiem piekļūt mājoklim. Koka garāžas durvis var būt arī dārgākas nekā cita veida durvis. Kā minēts, tām ir ik pa laikam jāveic ievērojama kopšana un uzturēšana, kas pati par sevi ir papildu izmaksas. Ja tas netiek darīts regulāri, tas var nodarīt plašus bojājumus visai mājai, ja vienīgi garāža nav uzstādīta atsevišķi no mājas. Vienmēr ir ieteicams veikt nelielu padziļinātu izpēti vai piezvanīt profesionālam uzņēmumam, kas pārzina koka garāžas vārtu priekšrocības un trūkumus un var konsultēt īpašniekus par to, kas ir vislabākais viņu gadījumā.


Investēt pavisam jaunā koka garāžā ir liels lēmums, taču siltā sezona ir īstais laiks, lai izlemtu, kādas būs šī gada investīcijas. Ir ļoti svarīgi veikt izpēti, it īpaši, ja runa ir par jaunu ēku jau iekārtotā dārzā vai pagalmā.


Runājot par koka garāžām, vienmēr ir pieejams plašs produktu klāsts, kas ir daudzpusīgs, skaisti izstrādāts un izgatavots no augstas kvalitātes koka, konkrētāk - lēni augošas ziemeļu egles, kas audzēta ilgtspējīgi apsaimniekotos mežos. Ir vērts pieminēt, ka pēdējos gados koka garāžas ir kļuvušas arvien populārākas, un tas nav pārsteigums. Tāpat kā visām ēkām, kas pilnībā izgatavotas no koka, koka garāžām ir daudz pārliecinošu priekšrocību, kuras nevar noliegt. Tālāk ir uzskaitītas vēl pāris priekšrocības ar sīkāku aprakstu.


Temperatūra

Koksne ir dabisks būvmateriāls, kam ir lieliskas izolācijas īpašības, pateicoties tā konstrukcijā esošajām gaisa kabatām. Pat ja neplānojat daudz laika pavadīt garāžā aukstajos ziemas mēnešos, dažreiz tas būs jādara. Jums var nākties tur meklēt dažādus instrumentus, piemēram, skrūvgriežus, kaut ko salabot vai pārbaudīt savu automašīnu, un jūs ar prieku veiksiet šīs darbības patīkamā temperatūrā. Koka guļbūves, tostarp koka garāžas, ziemā parasti ir daudz siltākas nekā betona vai metāla mājas.
 

Jauks dizains

Ja pievienojat savam dārzam jaunu ēku, būtu žēl neizvēlēties tādu, kurai ir estētiski pievilcīgs dizains. Mūsu koka garāžas ir izgatavotas no vislabākā Ziemeļvalstu koka, kas izskatās lieliski bez jūsu piepūles. Papildus tam mūsu garāžas guļbūves ir moderns izskats un unikāls dizains. Garāžām var būt arī moderna izskata konstrukcijas, kas atbilst jūsu vajadzībām un personīgajai gaumei un papildina jebkuru ainavu.
 

Viegli uzstādāmas

Koka garāžas neatkarīgi no to mērķa tiek uzskatītas par visvieglāk uzstādāmām ēkām. Turklāt, tā kā ir vienkāršas konstrukcijas bez daudzām papildu detaļām, garāžas šajā nodaļā ir vēl draudzīgākas. Tātad, ja meklējat garāžu, kuras uzstādīšana neaizņem vairāk par dažām dienām, vislabākā izvēle ir tieši koka garāža.

 

Daudzpusīgas

Koka garāžas ir daudzfunkcionālas. Tas nozīmē, ka, iegādājoties kādu no garāžām, jūs varat iegūt arī jauku noliktavas zonu vai pat dārza šķūni. Būtībā jūs varat iegūt arī telpu ar instrumentu novietni. Pat 21 m2 garāža var būt daudzfunkcionāla auto garāžas nojume. Ja tā ir izgatavota, piemēram, 70 mm bieza koka, tas var kalpot visu mūžu, ja tiek attiecīgi kopta. Šī garāža ir pietiekami ietilpīga, lai to varētu izmantot kā papildu glabātuvi un kā darbnīcu dažādiem projektiem.
 

Dabai draudzīgas

Kā minēts iepriekš, populārās koka garāžas ir izgatavotas no lēni augušas ziemeļu egles, kas audzēta videi draudzīgos ilgtspējīgos mežos. Tā kā koks ir dabīgs materiāls, to var viegli izmest, nenodarot nekādu kaitējumu apkārtējai videi. To var viegli salabot un atkārtoti izmantot, tāpēc jums nebūs jāpieliek pārāk daudz pūļu, lai atbrīvotos no tā, kad pienāks laiks. Ja nolemjat, ka koka garāža jums nav vajadzīga, varat to ziedot kādam, kam nepieciešami koksnes atlikumi, vai varat tos izmantot to citam projektam. Turklāt koksne ir dabisks izolators, tāpēc jūs netērēsiet daudz elektrības vai gāzes, lai uzturētu siltumu arī pašā dziļākajā ziemas laikā.
 

Ilgtspējīgas

Koka garāžas var kalpot visu mūžu, ja tās tiek pareizi koptas. Ja tās pārkrāsosiet un novērsiet caurumus un noplūdes, tiklīdz tās pamanīsiet, jūsu garāža būs īpaši izturīga. Konstrukcijas ir izstrādātas, lai izturētu kaprīzos laikapstākļus Latvijā. Neatkarīgi no tā, vai tā ir saule, lietus, sniegs vai sals, jūsu koka garāža būs lieliski piemērota. Koka garāžu izturība padara tās par vērtīgu ieguldījumu, līdz ar to koka garāžas būvniecība noteikti tā vērta praktiski jebkuram, kuram ir savs īpašums.