Mans jaunais draugs un izpalīgs iRobot

Ja jums mājās ir tumša koka grīda bez paklājiem un piedevām vēl liela dzīvojamā platība, tad noteikti līdz mielēm sapratīsiet manu līdz šim aktuālo teicienu “savas grīdas verdzene”. Par laimi, man uzradies ļoti rūpīgs palīgs iRobot.
Tagad pati grīdu mazgāju tikai divas reizes nedēļā, taču tā visu laiku ir tīra un spīdīga.

FOTO: Sigita Āboltiņa

Tagad pati grīdu mazgāju tikai divas reizes nedēļā, taču tā visu laiku ir tīra un spīdīga.

Vispirms atklāšu, ka vienmēr esmu skeptiski raudzījusies iRobotu virzienā – kaut kā nespēju noticēt, ka tāds mākslīgi uzprogrammēts robotiņš tiešām spēs padarīt tīru manu grīdu. Īpaši vietas gar mēbelēm, zem abiem galdiem un daudzajiem krēsliem. Likās, ka tā tāda māžošanās vien būs un tāpat vajadzēs pašai visu pārmazgāt. Bija arī baža par elektrības patēriņu iRobota uzlādei un tā izturību kā tādu. Jā, jā, zinu, ka visas šīs bažas skan tā vecmodīgi, bet, kā smejos, esmu 80. gadu bērns, turklāt ļoti taupīgs pēc savas būtības. 
Bet grīdas man patīk tīras! 

Man var degungalā uz plauktiem būt nedēļu veci putekļi, taču grīdai ir jāspīd.

Līdz šim man katrs rīts sākās un gandrīz katrs vakars beidzās ar grīdas mazgāšanu. Dienas laikā vēl kādas reizes vajadzēja uzslaucīt bērnu sanestās smiltis, mazās meitas savāktos un tad sabirdinātos zariņus vai kādas drupačas... Kā jau minēju, biju savas grīdas, jeb drīzāk savas vajadzības pēc tīras grīdas verdzene. Bez pārspīlējumiem. 
iRobot mūsu mājā ienāca pavisam negaidīti, un pēc mēnesi ilgas draudzības ar to varu bez minstināšanās teikt – šis ir labākais izpalīgs mājas uzkopšanā kāds man jebkad ir bijis. Mans draugs neko neuzsūc, jo tas nav putekļusūcējs, taču šis robotiņš pavisam klusi tiešām kārtīgi nopulē mūsu tumšās koka grīdas. 

Ir iespēja izvēlēties gan sauso, gan mitro uzkopšanu, un man patīk abas. 

Reklāma
Reklāma

Pēc sausās uzkopšanas grīda šķiet pat tāda spīdīgāka nekā pēc mitrās, taču mitrā noteikti rada svaigāku sajūtu mājoklī. Vēl man ir svarīgi, ka gan sausajai, gan mitrajai uzkopšanai paredzētie uzgaļi un drānas ir ļoti, ļoti viegli uzliekami. Es galīgi neesmu tehnisks cilvēks, lai piņķerētos ar sarežģītiem aparātiem, tāpēc patiesi priecājos par ērto robotiņa lietojumu. 
Ja man kāds draugs jautātu (un viens jau to izdarīja), vai ir vērts iegādāties šādu palīgu, liekot roku uz sirds, es viņam atbildētu – noteikti! Tagad pati grīdu mazgāju tikai divas reizes nedēļā. Jā, es uzslauku sanestās smiltis, jo ikreiz pēc pastaigas to tiešām ir ļoti daudz, arī drupačas nākas uzslaucīt, taču salīdzinoši tas ir nieks. Kamēr es, strādājot attālināti, čubinos pie sava darbagalda, mans uzticamais palīgs čakli pilda sev uzticētos pienākumus, un darbdienas beigās man nav izmisīgi jāpaspēj izmazgāt grīdas pirms došanās pie auklītes pēc bērna. Mierīgi izdzeru savu pēcpusdienas kafiju un esmu gatava vakara cēlienam ar pastaigām, smilšu kūku cepšanu, koka piļu būvēšanu, grāmatiņu lasīšanu un daudz citām bērnu izdomātām rotaļām gan ārā, gan uz mūsu tīrās koka grīdas.

 

iRobota–mazgātāja lielākie plusi

  • Tumšā koka grīda visu laiku spīd
  • Tas piekļūst arī sarežģītām vietām, piemēram, zem galda, zem krēsliem utt.
  • Robotiņš strādā gandrīz nedzirdami
  • Uzgaļi un drānas ir viegli lietojami, un arī ūdens uzpilde nerada grūtības
  • Kārtīgi uzlādēts, tas vienā ciklā spēj iztīrīt gandrīz visu lielo platību (virs 90m²)
  • Robotiņš pie elektrības barojas apmēram četras stundas, taču elektroenerģijas patēriņš nav būtiski pieaudzis
  • Darbojoties sausās uzkopšanas režīmā, robotiņš ļoti labi savāc matus, pūkas u.tml.
  • Mitrā uzkopšana lieliski atsvaidzina gaisu dzīvoklī.

Saistītie raksti