Tētis: Ja mājās ir bērni un suns, iRobot ir zelta vērtē

“Reizēm ir sajūta, ka bērni ir kā Ansītis un Grietiņa, aiz kuriem mājās paliek drupaču sliede,” smejas Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa ar vīru Kristapu Smildziņu. Viņu ģimenē aug trīs atvases un ir arī suns – šādā ģimenē vienreiz dienā uzslaucīt grīdu ir krietni par maz, tāpēc viņi ļoti novērtē iRobot palīdzību. 

Tas būtu fantastiski, ja katrā Latvijas ģimenē - jo īpaši daudzbērnu - būtu grīdu uzkopšanas robotiņš, jo mājas uzkopšana aizņemt TIK daudz laika!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tas būtu fantastiski, ja katrā Latvijas ģimenē - jo īpaši daudzbērnu - būtu grīdu uzkopšanas robotiņš, jo mājas uzkopšana aizņemt TIK daudz laika!

 

"Mūsu darba dienas ir ļoti spraigas, tāpēc esam ļoti, ļoti priecīgi, ka mūsu mājas uzkopēji ir divi roboti - putekļusūcējs iRobot "Roomba 980" un grīdu mazgātājs "Braava 390 T"," stāsta Inga Akmentiņa-Smildziņa un Kristaps piebilst: "Ja mājās ir bērni un suns, iRobot ir zelta vērtē!". 

iRobot putekļusūcējs

Putekļusūcēju iRobot "Roomba 980" ģimene slavē par vairākām lietām, viena no tām - tas rūpīgi izsūknē arī paklājus. "Strādīgais iRobots centīgi savāc visus bērnistabas paklājā noglabātos "dārgumus"," smejas mamma un tētis. 

Mammamuntetiem.lv Inga Akmentiņa-Smildziņa Kristaps Smildziņš

"Tas būtu fantastiski, ja katrā Latvijas ģimenē - jo īpaši daudzbērnu - būtu grīdu uzkopšanas robotiņš, jo mājas uzkopšana aizņemt TIK daudz laika! Darbs, vakariņu gatavošana, mājas tīrīšana - šāds ritms ir traks, kad tad lai spēlējas ar bērniem? Tieši tāpēc mēs sakām, ka iRobot ir zelta vērtē," stāsta Inga un Kristaps.

iRobot 650 paklāju tīrīšana

"Mūsu "Lielais slaucītājs", kā mēs ģimenē saucam iRobot "Roomba 980", ir klusāks par parastajiem putekļusūcējiem, tomēr, salīdzinot ar mitrās uzkopšanas iRobotu "Braava 390 T", ir diezgan skaļš, tāpēc pārsvarā to ieslēdzam, kad dodamies darba gaitās. Atveram istabu durvis un tas vienā piegājienā tiek galā ar visu dzīvokli. Kad pārnākam, robotiņš smuki ir aizbraucis pats uzlādēties, lai, ja vajag, atkal ir darba gatavībā," stāsta Mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Kristaps norāda arī uz aplikāciju telefonā - ja promejot ir piemirsts ieslēgt robotu, to var aktivizēt attālināti, nospiežot pogu telefonā. 

Inga Akmentiņa-Smildziņa Mammamuntetiem_lv

"Šis baltais, skaistais robotiņš - "Braava 390 T" - man ir ļoti mīļš - tas ir kluss kā bitīte, klusītēm izmazgā visus pakšus. To mīļi dēvējam par Omīti, savukārt mazā meita par šo iRobot saka: "Lupatiņa brauc"." 

irobot braava angļu buldogs

Ko par šo visu saka suns? Robotiņ, strādā vien, es padraiskošos!

www.irobot.lv

 

Foto: Artūrs Martinovs