3 idejas, kā dārzā stādīt krokusus

Dzelteni, balti un koši violeti – krokusi ar savām spilgtajām krāsām atdzīvina pelēko pavasara ainavu, kamēr daba vēl mostas. Stādaudzētavas Blīdene Mārupes filiāles stādu konsultante, dārzkopības speciāliste Gita Zandare dalās ar trim idejām, kā radoši ienest krokusus sava dārza ainavā.

Izvēlies, kur dārzā izvietot krokusus, un gaidi pavasari, lai priecātos par košajām krāsām

FOTO: Shutterstock.com

Izvēlies, kur dārzā izvietot krokusus, un gaidi pavasari, lai priecātos par košajām krāsām

Krokusi ir gaismu mīloši augi, bet tiem derēs arī daļēji noēnota vieta. Ar saviem košajiem ziediem tie priecēs agri vēl pirms citu ziedu parādīšanās, tāpēc ir vērts ar tiem papildināt savu dārza ainavu.

 

Krokusus augt vienā vietā var atstāt ilgstoši, bet tā kātiem ir samērā sekla sakņu sistēma, tos var rakt laukā un pārstādīt, ja ir vēlēšanās. Šīs puķes var audzēt arī speciālajos sīpolpuķu groziņos.

 

Lūk, trīs veidi, kā krokusus ieviest savā dārzā:

 

1. Stādi tos kociņu apdobēs

Ja dārzā ir dekoratīvie koki, krūmi vai augļu koku, krokusi lieliski aizpildīs vietu ap šiem kociņiem – to apdobēs. Kamēr pavasarī viss ir nesaplaucis un kociņi vēl tikai mostas, krokusi labi atdzīvinās augļu dārzu.

 

 

Reklāma
Reklāma

2. Iekrāso zālienu

Atdzīvini zālienu ar košiem ziediņiem! Īpaši skaisti tie izskatīsies pa gabalu. Krokusus var stādīt gan speciālajos sīpolpuku groziņos, taču tos var stādīt arī vienkārši zālienā izklaidus. Lai sastādītu tos zālienā, noderēs specializētais sīpolpuķu stādāmais puļķis, taču var izmantot arī, piemēram, noasinātu zaru. Iedur to zālienā, izveido caurumu un ievieto sīpolu un aizspied to ciet. Ja zāliens ir mitrs, tas ļoti viegli padodas. Krokusam ir smalka lapu struktūra un pavasarī tas labi spēs izspraukties cauri velēnai un uzziedēt.

 

 

3. Veido krokusu takas

No šiem košajiem ziediem veidotās takas, kas, piemēram, ved no mājas uz augļu dārzu, izskatās ļoti dekoratīvi un piešķir dārzam nedaudz gaisīguma un romantisma.

 

 

Saistītie raksti