Bezmaksas aplikācija ar vairāk nekā 300 vingrojumiem īpaši jaunajām māmiņām

Katrai dienai unikāls vingrojumu komplekss, kas pielāgots katras jaunās māmiņas vajadzībām – tāda ir programmētājas un jaunās māmiņas Silvas Ņičipurovas un fizioterapeites Lindas Kantes radītā aplikācija "Postpartum Workout", kas pieejama bez maksas.
Vingrojumi paredzēti ļoti parastām mammām, kuras vabrūt pirms tam uz sporta zāli nav gājušas vai darījušas to vienu, divas reizes nedēļā.

FOTO: Shutterstock.com

Vingrojumi paredzēti "ļoti parastām mammām, kuras vabrūt pirms tam uz sporta zāli nav gājušas vai darījušas to vienu, divas reizes nedēļā".

Doma par aplikācijas radīšanu ar jaunajām māmiņām pielāgotu vingrojumu kompleksu radās Silvai. Viņa ir divu bērnu mamma, no kuriem jaunākajam ir pusotrs gads. Silva stāsta, ka abu grūtniecību laikā cītīgi vingrojusi, izmantojot mobilo aplikāciju, un gribējusi to darīt arī pēc dzemdībām, taču speciāli tikko dzemdējušām māmiņām radītus vingrojumus nav atradusi. “Izdomāju, ka ir laiks uztaisīt pašai šādu aplikāciju,” saka Silva un uzvser, ka tā nav paredzēta fitnesa ekspertēm, bet gan “ļoti parastām mammām, kuras varbūt pirms tam uz sporta zāli nav gājušas vai darījušas to vienu, divas reizes nedēļā”.

 

Galvenā ideja – katrai dienai ir unikāls vingrojumu komplekss. 

 

Ja vien ārsts nav noteicis citu režīmu, vingrot var sākt jau vienu dienu pēc dzemdībām. “Parasti mammām ir grūti saprast, ko viņas drīkst droši darīt, un nav arī laika meklēt informāciju un piemērotus vingrojumus, turklāt gribās dažādību, lai neapnīk. Te var vienkārši lejuplādēt aplikāciju, kur ieraksta savu veselības stāvokli, dzemdību gaitu – vai bijis ķeizargrieziens, vai dabīgas dzemdības, plīsumi, griezumi, vai ir diastāze, urīna nesaturēša utt. Balstoties uz šiem datiem, katrai dienai tiek piemeklēti drošie vingrojumi,” atklāj idejas autore.

 

Aplikācijā pieejami ap 400 dažādi vingrojumi, kuru autore ir sertificēta fizioterapeite, deju un kustību terapeite, dūla Linda Kante. 

 

Vienai vingrošanas reizei jāieplāno 15–20 minūtes. 

 

Pirmajās dienās pēc dzemdībām slodze ir samazināta, un tad tā pakāpeniski pieaug.

Reklāma
Reklāma

“Pirmajām dienām ir izometriskie vingrojumi – kustība faktiski nav redzama, bet ar muskuļu grupām  tiek strādāts, pielietojot elpošanas vingrinājumus,” stāsta Silva. 

Video vingrojumus rāda gan viņa, gan Linda, turklāt, kā saka Silva, viņa ir redzama “uzreiz pēc dzemdībām vēl ar lielu vēderu, kas laika gaitā arvien saraujas, lai sievietēm nav ekspektāciju, ka uzreiz ir plakans vēders”. 

 

Kur atrast?

Aplikāciju ar nosaukumu "Postpartum Workout" bez maksas lejuplādēt iespējams:

androīdiem Google Play

iPhone App Store.

 

Aplikācija ir lokalizēta un pieejamas angļu, latviešu, krievu, vācu, franču, spāņu valodā.

 

Saistītie raksti