Latvijā top ierīce vīrieša auglības uzlabošanai, kuru varēs izmanot mājas apstākļos

Par darbu pie inovatīvas ierīces izstrādes Latvijas uzņēmums “Ferterex” saņēmis “MedTech” balvu konkursā “100 Wolves Piching Contest”. Ierīce palīdzētu miljoniem pāru cīņā ar neauglību. Šī problēma skar vairāk nekā 200 miljonus cilvēku. 
 

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

“Ferterex” inovācija ir līdzīga lāzerterapijai, un tā izmanto monohromatiskās gaismas viļņus, lai stimulētu enerģijas līmeņus spermas šūnās. Ergonomiskās formas mājas ārstēšanas ierīce vīriešiem uzlabo spermas kvalitāti ar fotobiomodulācijas terapijas (LLLT) tehnoloģiju palīdzību. Kā norāda uzņēmuma vadītājs Māris Belte, tuvās infrasarkanās gaismas terapijai ir milzīgs potenciāls dažādu slimību ārstēšanā un tā ir droša un efektīva. Lietojot “Ferterex” 10 minūtes tikai divas reizes nedēļā, tā palīdzēs vīriešiem pārvarēt auglības samazināšanos, ko izraisa tādi iekšējie un ārējie faktori, kā piemēram, dzīvesveids, pārtikas kvalitāte vai pat piesārņojums. “Ferterex” palielina testosterona līmeni, uzlabo spermatozoīdu kustīgumu un palielina normālu spermas šūnu skaitu.

“Mūsu klīnikā ir mazāk kā 5 procenti pacientu ar veselīgu spermogrammu. Nav īpašu zāļu savienojumu, lai šo problēmu ārstētu. “Ferterex” ierīce var sniegt ievērojamus panākumus, it īpaši, ja ir sācies iekaisuma process,” saka Dr. Valerija Magomedova Godunova, Latvijas Cilvēka reprodukcijas biedrības valdes priekšsēdētāja. 

“Ferterex” palielina testosterona līmeni, uzlabo spermatozoīdu kustīgumu un palielina normālu spermas šūnu skaitu.

Reklāma
Reklāma

Ierīce „Ferterex“ pašlaik tiek patentēta Eiropas Savienībā, bet tā jau ir patentēta Latvijā un, pateicoties  papildu 2000 eiro finansējumam no „EIT Health InnoStars“ mentoringa atbalstam, ir ceļā uz ieviešanu tirgū.

„Centrālaustrumu un Dienvideiropa daudzkārt tiek pieminētas kā potenciālas inovāciju „zelta raktuves“, taču, protams, apslēpts avots var kļūt par vērtību tikai ar atbilstošu aprūpi. „EIT Health“ Reģionālās inovācijas shēmas programmā mēs vēlamies atklāt un atbalstīt talantīgus, agrīnā stadijā esošus jaunuzņēmumus, un palīdzēt paātrināt viņu attīstību. „Wolves“ samitā mēs satikām daudz talantīgu komandu un, ņemot vērā iespējamo sociālo ietekmi un pievienoto vērtību veselības aprūpē, mēs nolēmām atbalstīt „Ferterex“ biznesa attīstību,” saka  Tamāšs Bēkāši (Tamás Békási), „EIT Health“ Reģionālās inovācijas shēmas uzņēmumu veidošanas projektu vadītājs. 

„Ferterex“ ir arī „EIT Health“ partnera Ungārijā „GE Healthcare“ riska laboratorijas „Health Venture Lab“ absolvents un akseleratora „Buildit“ Rīgas 8. izlaiduma absolvents.