Svarīgs priekšnoteikums jau grūtniecības laikā, lai bērns skolā mācītos uz labi un teicami

Sarunu sērijā "No mazuļa plānošanas līdz pilngadībai" ginekoloģe, dzemdību speciāliste un Rīgas Stradiņa universitātes Dzemdniecības un ginekoloģijas katedras docētāja Vija Veisa atklāj, cik būtiska loma ir tādam mikroelementam kā jods.
Jods ir tāds mikroelements, kas ir ļoti svarīgs tieši bērna centrālās nervu sistēmas attīstībai.

FOTO: Shutterstock.com

Jods ir tāds mikroelements, kas ir ļoti svarīgs tieši bērna centrālās nervu sistēmas attīstībai.

“Tas jālieto, jau plānojot grūtniecību un grūtniecības laikā,” norāda speciāliste, piebilstot, ka Latvija, tāpat kā liela daļa Eiropas valstu, atrodas reģionā, kur joda nodrošinājums uzturā nav pietiekams. Un grūtniecība ir faktors, kas ierindo sievieti lielākā deficīta riska zonā.

 

Grūtnieces jodu tērē vairāk – gan savām, gan bērniņa vajadzībām – un viņas arī vairāk to izvada no organisma. 

 

Jods ir tāds mikroelements, kas ir ļoti svarīgs tieši bērna centrālās nervu sistēmas attīstībai. “Varam teikt – ja gribam, lai mūsu bērns mācītos skolā uz labi un teicami un aizstāvētu bakalauru un maģistru, tad šo smadzeņu funkciju var palīdzēt nodrošināt pēc iespējas labu jau ļoti agrīni, un jods ir viens no šiem mikroelementiem, kas palīdz," uzsver Vija Veisa. 

Reklāma
Reklāma

 

Visu sarunu vari noklausīties ŠEIT

Sarunu sēriju "No mazuļa plānošanas līdz pilngadībai" klausies arī mūzikas straumēšanas kanālā "Spotify", meklē "Podkāsti Mammām un Tētiem"!

Saistītie raksti