Saistība starp grūtniecību un hemoroīdiem: kas jāzina ikvienai gaidošajai māmiņai

Grūtniecība ir posms dzīvē, kad sievietes ķermenī un prātā notiek ļoti daudz pārmaiņu. Neatkarīgi no tā vai gaidām pirmo, otro, trešo vai ceturto bērniņu, grūtniecība tāpat mēdz nākt komplektā ar daudz jauniem jautājumiem, pārmaiņām, priekiem un arī izaicinājumiem.
Ja saskaries ar šo problēmu, nemokies un nenoklusē to, bet risini!

FOTO: Publicitātes foto

Ja saskaries ar šo problēmu, nemokies un nenoklusē to, bet risini!

Viens no delikātajiem (bet ļoti biežajiem) grūtniecības izaicinājumiem ir hemoroīdi, nelūgti viesi intīmā zonā, par ko reizēm kautrējamies runāt pat ar ārstu. Kas ir hemoroīdi, kāpēc tie piemeklē sievieti tieši grūtniecības laikā, kā ar tiem cīnīties un kur iegādāties atbilstošus preperātus ātri un diskrēti ­– to visu uzziniet lasot šī raksta turpinājumu!

 

Kas ir hemoroīdi – simptomi un iemesli

Hemoroīdi ir vēnu un asinsvadu pinums, kas atrodas taisnajā zarnā tūpļa rajonā. Šāds pinums patiesībā ir katram cilvēkam, tas ir kā taisnās zarnas blīve, kuras uzdevums ir nodrošināt tās slēgšanos. Problēma rodas tad, ja kaut kādu iemeslu dēļ šis pinums kļūst palielināts un traucējošs. Hemoroīdi var būt iekšēji­ – neredzami un ārēji – redzami. Tieši ārējos hemoroīdus biežāk izjūt kā traucēkli. Šie asinsvadu samezglojumi var būt niezoši, sāpīgi, tie var asiņot. Raksturīgākais hemoroīdu simptoms ir diskomforts anālās atveres rajonā, kas kļūst lielāks tieši tualetes apmeklējuma laikā. Ja pēc vēdera izejas ir sāpes, pamanītas asinis, noteikti jāvēršas pie ārsta. Par biežākajiem hemoroīdu izraisītājiem uzskata nepiemērotu uzturu un mazkustīgu dzīvesveidu, taču grūtniecības laikā hemoroīdi piemeklē lielāko daļu sieviešu, arī tad, ja tiek piekopts veselīgs dzīvesveids, kāpēc tā?

 

Kāpēc hemoroīdi aktivizējas tieši grūtniecības laikā

Daudzas sievietes pirmo reizi dzīvē ar hemoroīdiem saskaras tieši grūtniecības laikā. Tas saistīts ar vairāku faktoru kopumu, ko sievietes ķermenis piedzīvo bērniņa gaidību laikā. Mainās organisma hormonālais fons, mainās dzemdes izmēri, grūtniecības laikā var paplašināties vēnas – tas viss rada vidi, kurā hemorīdiem veidoties – īpaši tad, ja sievietei ir grūtības ar vēdera izeju jeb vēdera aizcietējumi. Bieži notiek tā, ka asinsvadi vēlāk sakārtojas un hemoroīdi pēc dzemdībām pazūd kā nebijuši, bet gadās arī tā, ka hemoroīdu problēma piemeklē sievieti visu atlikušo mūžu. Ja hemoroīdu jautājums ir kļuvis aktuāls, vaicājiet padomu ārstam vai farmaceitam! Ja saskaraties ar hemoroīdiem grūtniecības plānošanas laikā, vizīti pie ārsta vajadzētu ieplānot jau uzreiz.

 

Vai tautas līdzekļi pret hemoroīdiem ir efektīvi

Šajā jautājumā viedokļi dalās. Ja par tautas līdzekli uzskata šķiedrvielām bagāta uztura lietošanu, pietiekoši daudz šķidruma uzturā, tad varbūt. Ir arī vingrojumi hemoroīdiem, kas var veicināt to, ka asinsvadu mezgli neveidojas tik ātri, taču – ar pašārstēšanos nodarboties nav ieteicams nekad, jo īpaši grūtniecības laikā. Turklāt, aiz hemoroīdu simptomiem var slēpties arī citas kaites, tāpēc gan vingrojumu pielietošana, gan tēju dzeršana tomēr ir jāsaskaņo ar veselības speciālistu. 

 

Kā ārstēt hemoroīdus

Labā ziņa ir tāda, ka mūsdienās nevienam ar hemoroīdiem nav jāsadzīvo. Piemēram, InternetAptieka.lv iespējams diskrēti iegādāties līdzekļus izvēloties no vairāk kā divdesmit dažādiem preparātiem pret hemoroīdiem, lūk informācija par dažiem piedāvātajiem līdzekļiem:

  • Procto-Glyvenol svecītes hemoroīdiem, sauktas arī par supozitorijiem. Šis līdzeklis ir paredzēts gan iekšējo, gan ārējo hemoroīdu ārstēšanai. Tas lokāli iedarbojas uz iekaisuma cēloni un nekavējoties palīdz mazināt hemoroīdu radīto diskomfortu, aktīvā viela – tribenozīds un lidokaīns. Precīzu zāļu lietošanu skatīt lietošanas instrukcijā vai zāļu aprakstā. Vienmēr lietojiet šīs zāles tieši tā, kā ārsts vai farmaceits teicis;
  • Procto-Glyvenol krēms – ja supozitoriju lietošana nešķiet ērta un laba, smēre hemoroīdiem ir lieliska alternatīva, ko izmēģināt. Arī šis līdzeklis ir piemērots gan iekšējo, gan ārējo hemoroīdu ārstēšanai, aktīvā viela ir tribenozīds. Precīzu zāļu lietošanu skatīt lietošanas instrukcijā vai zāļu aprakstā. 
  • Hemorol supozitoriju sastāvā ir gan benzokaīns, gan kumelītes, vilkogas, pelašķu, retēja un zirgkastaņa un irbulenes lakstu ekstrakti. Tas paredzēts hemoroīdu simptomu mazināšanai, kā arī taisnās zarnas gļotādas iekaisuma gadījumā, arī gļotādas kairinājuma vai plaisu ārstēšanai. Precīzu zāļu lietošanu skatīt lietošanas instrukcijā vai zāļu aprakstā. 
  • Detralex 500mg tabletes palielina vēnu tonusu, tās iesaka gan hemoroīdu simptomu, gan citu venozās asinsrites traucējumu novēršanai. Precīzu zāļu lietošanu skatīt lietošanas instrukcijā vai zāļu aprakstā. 
  • Phlebodia 600mg tabletes izraisa vēnu sašaurināšanos, tās ir piemērotas akūtu hemoroīdu simptomu ārstēšanai; Precīzu zāļu lietošanu skatīt lietošanas instrukcijā vai zāļu aprakstā. 

 

Reklāma
Reklāma

Pirms zāļu lietošanas uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju vai atbilstošu informāciju uz iepakojuma. Par zāļu lietošanu konsultējieties pie ārsta vai farmaceita!


ZĀĻU NEPAMATOTA LIETOŠANA IR KAITĪGA VESELĪBAI.

 

Līdzekļi pret hemoroīdiem InternetAptieka.lv – ātri, diskrēti, izdevīgi

Foto: Freepik.com/ aleksandarlittlewolf

 

Hemoroīdi ir delikāta, ļoti traucējoša problēma, par kuru reizēm nav viegli runāt ar svešinieku, pat, ja tas ir ārsts vai farmaceits. Ja vēlaties līdzekli hemoroīdu ārstēšanai iegādāties izdevīgi, ātri un diskrēti, noteikti ieskatieties InternetAptieka.lv piedāvājumā. Atradīsiet tabletes, kapsulas, krēmus, ziedes un supozitorijus, kas palīdzēs problēmu risināt. Ja vēlaties diskrēti saņemt padomu par labākā līdzekļa izvēli, droši sazinieties ar atsaucīgajiem InternetAptieka.lv farmaceitiem arī attālināti – online čatā, Whatsapp vietnē vai telefoniski.

 

Pirms zāļu lietošanas uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju vai atbilstošu informāciju uz iepakojuma. Par zāļu lietošanu konsultējieties pie ārsta vai farmaceita!


ZĀĻU NEPAMATOTA LIETOŠANA IR KAITĪGA VESELĪBAI.

Reklāmraksts.

Reklāmas devējs – SIA Panpharmacy

Saistītie raksti