Vai var pretendēt uz Goda ģimenes apliecību, ja uzturlīdzekļus maksā valsts

Labdien! Vai var pretendēt uz 3+ ģimenes karti, ja uzturlīdzekļus maksā fonds (parādu nav) un jaunajās attiecībās piedzima bērns? Ja pastāv tāda iespēja, tad kur plašāk var uzzināt par to, un kas tam ir nepieciešams?
Goda ģimenes karte pienākas vecākiem, kuriem ir 3 un vairāk bērni.

FOTO: Publicitātes foto

Goda ģimenes karte pienākas vecākiem, kuriem ir 3 un vairāk bērni.

Atbild Sabiedrības integrācijas fonda sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Jēkabsone. 

 

Situācijā, kad persona ir iekļauta Uzturlīdzekļu garantiju fonda (UGF) parādnieku reģistrā, izņēmuma gadījumi, kad var izskatīt iesniegumu un, iespējams, pieņemt pozitīvu lēmumu, ir 2021. gada 1. jūnija Ministru kabineta noteikumos Nr. 352 “Latvijas Goda ģimenes apliecības programmas īstenošanas kārtība” minētie iemesli, kas ir uzskaitīti noteikumos:
 

6.Fonds pieņem lēmumu par apliecības piešķiršanu, pamatojoties uz personas iesniegumu, ja:

6.4. persona ir reģistrēta Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas iesniedzēju un parādnieku reģistrā parādnieka statusā un ir:

6.4.1. persona ar invaliditāti;

Reklāma
Reklāma

6.4.2. persona, kura pārejošas darbnespējas dēļ nestrādā ilgāk kā sešus mēnešus, ja darbnespēja ir nepārtraukta, vai vienu gadu triju gadu periodā, ja darbnespēja atkārtojas ar pārtraukumiem;

6.4.3. noslēgusi vienošanos ar Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrāciju par kārtību, kādā tā veic uzturlīdzekļu un likumisko procentu maksājumus, un noslēgto vienošanos pilda.
 

Noteikumu 6.4.3. apakšpunkta gadījumā ir nepieciešama izziņa no UGF, kas apstiprina faktu, ka persona ir noslēgusi vienošanos ar Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrāciju par kārtību, kādā tā veic uzturlīdzekļu un likumisko procentu maksājumus, un noslēgto vienošanos pilda.
 

Informācija par Latvijas Goda ģimenes apliecību un atbildes uz jautājumiem ir pieejamas vietnē https://www.godagimene.lv/par-karti/.

Saistītie raksti