Kā pārmācīt vīru zagles

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu. 

Vēlme pierādīt, ka spēju iegūt jebkuru vīrieti, kas man iepaticies, pēkšņa kaisle, kas uzvirmo tieši tādēļ, ka uzzinu – vīrietis ir precēts, nejauša mīlestība, kas sākas tikai tāpēc, ka esošajās attiecībās vīrietis nav laimīgs, ir biežākie iemesli, kādēļ vīru zagles jaunās attiecības uzskata par gluži normālām, raksta www.kasjauns.lv. Konsultē psihoterapeite Inga Lubāne.

Ja redzi, kā attiecībās uzmācīgi grib iekļūt kāda trešā, kurai iegūt jebkuru vīrieti ir gandrīz principa jautājums, tev ir tiesības dusmoties.

FOTO: Marika Eglīte

Ja redzi, kā attiecībās uzmācīgi grib iekļūt kāda trešā, kurai iegūt jebkuru vīrieti ir gandrīz principa jautājums, tev ir tiesības dusmoties.

 

Mīļākais kā trenažieris. Stāsta Baiba (26) 

«Nenoliedzu, iegūt jebkuru skaistu un iekārojamu vīrieti ir mans veselīgais sports. Turklāt tas ikdienā sniedz tādu adrenalīnu! Man jau tos vīriešus nopietnām attiecībām nemaz nevajag. Tikai pavedināt, savaldzināt un pamest. Pēdējais ieguvums bija mans kaimiņš. Ievēroju, ka pretējie kaimiņi pārceļas, bet vietā ierodas jauna ģimenīte. Redzēju, ka viņiem abiem ir mazs bērniņš, un tieši tādēļ, šķiet, vīrieti bija tik viegli iekarot. Jau pirmajā dienā aizgāju un apsveicinājos ar kaimiņiem. 

 

Izstāstīju arī neseno piedzīvojumu kāpņu telpā, kad apzaga vairākus dzīvokļus, šādi panākot, ka apmaināmies ar telefona numuriem. Pēc tam vai ik pārdienu, kad redzēju, ka mājās ir arī skaistais kaimiņš, atradu kādu iemeslu, lai mēs paliktu divatā. Vienreiz mans kaķis bija norāvis aizkaru stangu, lūdzu, vai viņš nevar atnākt un palīdzēt to pielikt atpakaļ, citreiz man virtuvē tecēja krāns, vēl citreiz bija pazudis kaķis, un vajadzēja viņu iet meklēt. 

Izrādās, sieva pēc dzemdībām kļuvusi atturīgāka un viņas vīrs tādēļ pamanījis mani. Tiesa, dažreiz iedomājos, kā jūtas mana kaimiņa sieva, jo viņa mūsu dēku jau atšifrējusi, bet es patiesībā viņai palīdzu.

Ir tik pārsteidzoši, ka vīrieši nespēj pretoties dziļiem dekoltē un pavedinošam apģērbam. Pašlaik mūs saista tikai sekss un romantiskas tikšanās. Izrādās, sieva pēc dzemdībām kļuvusi atturīgāka un viņas vīrs tādēļ pamanījis mani. Tiesa, dažreiz iedomājos, kā jūtas mana kaimiņa sieva, jo viņa mūsu dēku jau atšifrējusi, bet es patiesībā viņai palīdzu. Varbūt viņa beidzot attapsies, ka vīriešiem patīk skaistas un kārdinošas sievietes, tādēļ arī pēc kāzām un dzemdībām par savu izskatu būtu jārūpējas. Man nav daudz draudzeņu, ar kurām dalīties savos mīlas piedzīvojumos, toties man ir daudz dēku, kas atdzīvina manu ikdienu un nekad neļauj zaudēt dzīves garšu.» 

 

Nejaušais romāns. Stāsta Inese (27) 

«Kad iepazinos ar Mārtiņu, nemaz nenojautu, ka viņš ir precējies. Attiecību sākumā viņš to cītīgi slēpa. Bet, to uzzinot, atteikties no attiecībām nespēju, jo biju jau iemīlējusies. Turklāt drīz pēc tam, kad uzzināju par Mārtiņa sievu, viņa atklāja, ka viņas vīram ir mīļākā. 

 

Kopš tā laika katru reizi, kad Mārtiņš aizkavējas darbā vai kādā krogā ar draugiem, vai patiešām viņš ir kopā ar mani, sieva vienmēr sūta niknas un naidpilnas īsziņas, sakot, ka esmu ģimeņu jaucēja un tādām sievietēm dzīvē nav un nekad nebūs laimes. Man ir sāpīgi tādas īsziņas lasīt, uz Mārtiņa sievas zvaniem, protams, neatbildu, bet savai sirdij neko nevaru padarīt. Mārtiņš stāsta, ka mīl mani, bet sievu pagaidām nepamet, jo viņiem abiem vēl ir mazi bērniņi. Kad viņi paaugsies, ticu, ka Mārtiņš beidzot šķirsies un nāks dzīvot pie manis. Bet tikmēr dzīvoju no vienas tikšanās līdz otrai.» 

 

Speciāliste: viņi ir adrenalīna meklējumos 

Noslēpums, kaisle, avantūra un slepenība – emocijas, kas īpaši raksturīgas mīļāko attiecībās. Tieši šo intensīvo sajūtu dēļ ikdienas rutīnas kliedēšanai un stresa mazināšanai šādu attiecību krīzes laikā varētu kļūt aizvien vairāk. Mīļāko attiecībās valda brīvība, bet vienlaikus arī noslēpums. Īpaši vilinošas krāpnieku attiecības ir cilvēkiem, kam patīk riskēt un kuru ikdiena nav iedomājama bez krietnas adrenalīna devas. Turklāt mīļāko attiecībās parasti nav rutīnas, pieraduma vai ikdienas. Katra tikšanās sniedz spēcīgu emocionālu baudījumu. 

Īpaši vilinošas krāpnieku attiecības ir cilvēkiem, kam patīk riskēt un kuru ikdiena nav iedomājama bez krietnas adrenalīna devas.

Reklāma
Reklāma

Sabiedrībā ir pieņemts, ka nav pareizi krāpt sievu vai kļūt par mīļāko. Taču jāatceras, ka ir cilvēki, kam svarīgi ievērot sabiedrības pieņemtās normas, un ir tādi, kas pa īstam laimīgi var būt tad, ja rīkojas pretēji citu viedoklim. Turklāt dzīve tāpēc ir tik sarežģīta, ka mēs nespējam vienmēr pieņemt tikai pareizos lēmumus. Reizēm pieņemt šķietami nepareizus lēmumus ir pat nepieciešams, lai konkrētajā dzīves brīdī varētu justies labi. 

 

Nevaino vīra zagli! 

Uzzinot, ka vīram ir mīļākā, gribas attiecības pasargāt no vīru zaglēm, jo ir taču vainīgas tās, kuras zog mūsu mīļoto, vai ne? Tomēr tā vietā, lai meklētu vainīgo, godīgi atbildi sev uz jautājumu – kuras vērtības ir attiecību pamatā? Nav vērts lauzīt galvu, prātojot, kā pasargāt attiecības no ārējā uzbrucēja, jo spēcīgākais ierocis tavās rokās ir esošo attiecību attīstība. Ko vajadzētu darīt, lai tu un tavs vīrietis attiecībās attīstītos un gūtu arvien jaunas emocijas? Ja attiecībās nemitīgi tiek kliedēta rutīna un tās ir pietiekami vērtīgas un interesantas, nevienam no pāra negribēsies spert sānsoļus. 

 

Turklāt visā vainot tikai vīru zagles ir gaužām nepareizi. Vīrietis taču nav nekāda manta, kuru kāds var atnākt un vienā dienā nozagt! Arī viņš ir cilvēks ar savām vēlmēm, interesēm un impulsiem. Viņš ir brīvs un var izvēlēties, ko vien vēlas. Tā tiešām ir dzīves patiesība – jo vairāk attiecībās vīrieti vēlēsies paturēt, jo ātrāk viņu zaudēsi. Viņš kā traks tieksies pēc brīvības un tādā brīdī šāda vīru zagle vīrietim būs kā svaiga gaisa vēsma, kas šo brīvību var piedāvāt. Toties, ļaujot attiecībās justies brīvam, viņš pats izvēlēsies, kā rīkoties, ja pēkšņi jutīs spēcīgu iekāri pret citu sievieti. Šāds viņa pieņemts lēmums (lai arī ko viņš nolemtu) būs noturīgāks un spēcīgāks. 

 

Ir jābūt pietiekami spēcīgai personībai, lai ļautu otram cilvēkam attiecībās justies brīvam. Jo emocionālais briedums ir vājāks, jo lielāka vēlme otram tik ļoti pieķerties, it kā no tā būtu atkarīga turpmākā dzīve un izdzīvošana. Tādēļ vispareizāk būtu iemācīties cīnīties nevis pret vīru zaglēm, bet gan strādāt ar attiecībām un sevi. Domās vai uz papīra izveido sarakstu, uzskaitot visu, kas tev ļauj justies ar dzīvi apmierinātai un laimīgai. Atceries, ka tava laime nav atkarīga no vīrieša. Ja pati būsi harmoniska un laimīga, to jutīs arī tavs vīrietis, bet attiecības tikai iegūs! 

Uzskats – ja vīrs sper sānsoļus, tātad viņš esošajās attiecībās ir nelaimīgs, ir nepatiess. Vīri krāpj arī labās sievas.

Vīri nekrāpj tikai sliktās 

Uzskats – ja vīrs sper sānsoļus, tātad viņš esošajās attiecībās ir nelaimīgs, ir nepatiess. Vīri krāpj arī labās sievas. Attiecībās, tāpat kā jebkurā dzīves situācijā, jāpieņem dažādi lēmumi. Ne vienmēr tie būs pareizi. Nav iespējams nodzīvot dzīvi, vienmēr pieņemot tikai «pareizos» lēmumus un saņemot tikai «pareizās» emocijas. Neviens cilvēks sevi līdz galam nepazīst. Reizēm, rīkojoties jūtu, iekāres un seksuālo vēlmju vadīti, cilvēki pieņem arī nepareizos lēmumus. Turklāt nepareizos lēmumus mēdz pieņemt gan sievietes, gan vīrieši un atbildība par notiekošo, visticamāk, jāuzņemas abiem. Piekritīsi, kļūdas padara ikdienu piepildītāku un paver citādu skatījumu uz dzīvi, kādu nekad nesaskatītu, ja nebūtu kļūdījusies, vai ne? 

 

Citreiz pat šķietamā kļūda maina visus iepriekšējos priekšstatus un pilnīgi iespējams – pēc sānsoļa tu vai tavs vīrs sapratīs, ka esošajās attiecībās neesat laimīgi un pienācis laiks šķirties. Ja pēc dēkas tomēr gribat attiecības atjaunot, ir būtiski iemācīties sadzīvot ar faktu, ka viens no jums otru ir krāpis, un to atkal un atkal neizmantot par ieroci, lai sāktu kārtējo strīdiņu. Kā atgūt uzticību un apjaust, ka tiešām esi vissvarīgākā sava vīrieša dzīvē? Kā viņam piedot sāpīgo nodarījumu? Šādos brīžos lieti noder kārtīga izrunāšanās vai varbūt pat brauciens, ko pavadāt divvientulībā. Bet reizēm, lai pārvarētu attiecību krīzi, nepieciešama arī speciālista palīdzība. No tā nevajag kautrēties! Ja attiecības jums abiem ir svarīgas, izmanto visus līdzekļus, lai atkal būtu laimīgi. 

 

Mīlas trijstūris 

Ja redzi, kā attiecībās uzmācīgi grib iekļūt kāda trešā, kurai iegūt jebkuru vīrieti ir gandrīz principa jautājums, tev ir tiesības dusmoties. Turklāt savas dusmas savam vīrietim izrādi un atklāti izstāsti, ka notiekošais tevi sāpina. «Man nepatīk, ka tu ļauj citai sievietei sēdēt tev klēpī vai masēt plecus. Man nepatīk, ka mūsu kaimiņiene tik bieži nāk ciemos, jo atkal vajadzīga gādīgā kaimiņa palīdzība!» 

 

Nepatikas iemesli var būt dažādi, bet visus savam vīrietim izstāsti. Turpmāk, kad kutelīgā situācija ar citu sievieti atkārtosies, tavs vīrs zinās, ka tevi tas sāpina, un apturēs notiekošo. Taču, ja kaisle un it kā nevainīgā koķetērija turpinās, par spīti tam, ka vīrs zina – manai sievai tas nepatīk – tā ir tava izvēle palikt vai nepalikt kopā ar vīrieti, kurš apzināti tevi sāpina. Ir skaidrs, ka aiziet no vīrieša, ko mīli, ir grūti. Taču, tiklīdz tev ir sajūta, ka savu dzīvi nedzīvo pilnvērtīgi, būtu vērts padomāt, kur gūt spēku un drosmi, lai kaut ko esošajā situācijā mainītu. 

 

Avots: www.kasjauns.lv