Sievietes stāsts! Vēlos seksu, bet nekļūstu mikla...

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu. 

Ko darīt, ja sieviete vēlas seksu, bet nekļūst mikla? Vai ilgstoša lubrikanta lietošana ir nevēlama? Atbildi uz šiem jautājumiem sniedz attiecību konsultants Arturs Šulcs.

FOTO: Evita Knospiņa, http://www.lotart.lv

Sievietes stāsts: "Pēdējā laikā mani dzen neizpratnē lieta, ar kuru agrāk problēmu nav bijušu. Diskomfortu seksā rada tas, ka, lai arī esmu uzbudināta un vēlos seksu gan galvā, gan fiziski, mana vagīna nekļūst mikla, kas neļauj nodarboties ar pilnīgu un skaistu seksu kā agrāk, arī bez lubrikanta! Tas gan nav katru reizi un vienmēr, bet tas tā ir. KĀPĒC tas tā ir? Vai tam varētu būt kas kopīgs ar ilgāku un regulāru lubrikanta lietošanu? Esam seksuāli aktīvi un skaistu attiecību baudījumā, un šī lieta mani uztrauc..."

 

Attiecību konsultanta Artura Šulca atbilde: "Padomājat vai neesat pārāk nogurusi, varbūt sekss ir rutīns, vai pirms seksa ir priekšspēle. Sievietei ir nepieciešama gan emocionāla, gan fiziska priekšspēle. Emocionāla priekšspēle ir sagatavošanās seksam – jūs zināt, ka vakarā mīlēsieties, saņemat sms no partnera vai kādu citu priekšvēstnesi, kas liecina par to, kas sekos vēlāk. Pēc tam seko fiziska priekšspēle, kad vīrietis stimulē sievietes augumu, tas ir, glāsti, skūpsti, kopīga dejošana, koncerts, mūzikas klausīšanās vai jutekliski vārdi, mīlas dzeja – iespēju ir ļoti daudz. Svarīgi, lai priekšspēlē neiestājas rutīna. 

Reklāma
Reklāma

...glāsti, skūpsti, kopīga dejošana, koncerts, mūzikas klausīšanās vai jutekliski vārdi, mīlas dzeja – iespēju ir ļoti daudz. Svarīgi, lai priekšspēlē neiestājas rutīna

Ja esat jau iepriekš izmantojuši lubrikantu, un tā izmantošana padara seksu patīkamāku, lietojiet to uz veselību. Lubrikants tiek lietots visos laikos, visās kultūrās ir bijis dzimumorgānu ieziešanas kults. Vai tā būtu masturbācija, otra cilvēka jutekliska stimulēšana, erotiska masāža vai dzimumakts, ir nepieciešams lubrikants, lai šis process būtu patīkams. Braukāšana pa sausu vietu nekādu baudu nerada. Līdz ar to mitruma lietošana ir pilnīgi dabīga. Nevajadzētu ieciklēties, ka ar tevi kaut kas nav kārtībā. Jums ir sekss,  kas sniedz baudu,  ir partneris ar ko to darīt. Varianti un iespējas seksā ir ļoti daudz.  Attiecību sākumā, kad uzbudinājums ir ārkārtīgi milzīgs un satraucošs, tad cilvēki mēdz nepamanīt, ka kaut kas ir sauss un noberžas gan sievietei, gan vīrietim, jo lielajā kaislē tas ir vienalga. Attiecībām attīstoties var parādīties nepieciešamība pēc lubrikanta. Padariet lubrikanta izmantošanu par priekšspēles elementu. Deliģējiet šo uzdevumu savam vīrietim, un viņš ar prieku metīsies to darīt. Padariet to par ieguvumu. Pieejiet procesam radoši, jo seksā nekādu noteikumu nav."