Pēc 20 gadu kopdzīves vīrs atklāj sievas biseksualitāti

Pēc divdesmit gadu ilgas kopdzīves uzzināt, ka sieva ir biseksuāla — tā ir kā auksta duša jebkuram tradicionāli orientētam vīrietim. Kā rīkoties apjukušajam vīram, iesaka seksologs Arturs Šulcs.

Modelēm attēlā nav saistības ar raksta tematiku.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Modelēm attēlā nav saistības ar raksta tematiku.

„Vēlētos uzklausīt padomu, kā rīkoties sekojošā situācijā: ar sievu laulībā esam nodzīvojuši vairāk nekā divdesmit gadus. Ir bērni: viens liels, otrs vēl skolnieks. Rutīna sadzīvē un seksā  ir ļoti liela un abpusēja. Labākais rutīnas pārvarēšanas modelis arī atrasts kā neitralitāte privātajos jautājumos, kopīgi lēmumi visā, kas skar ģimeni.
Esmu uzzinājis, ka mana sieva ir biseksuāla, ko pirms tam nebiju manījis ne izpausmēs, ne runās, kur nu vēl darbos. Mūsu seksuālā dzīve ir nekāda un laika periods sakrīt ar to laiku, kad dzīvesbiedre ir izmēģinājusi sieviešu mīlestību. Atbildes par šo jautājumu nesaņemu, kaut gan sarunu esmu vairākkārt uzsācis. Kā rīkoties? Vienkārši vēlos padomu,” foruma diskusijās jautā kāds mammam.lv/tetiem.lv lasītājs.


Atbild seksologs un pārmaiņu treneris Arturs Šulcs.
„Nevar gaidīt, ka cilvēka seksualitāte nemainīga saglabāsies kopš agras jaunības. Viss mūsu dzīvē mainās. Tas nav retums, ka dzīves laikā cilvēks piedzīvo jaunu atklājumu, kas arī viņu pašu sākotnēji var šokēt. Piemēram, rodas seksuāla interese par sava dzimuma cilvēku. Cilvēki var būt apprecējušies, radījuši bērnus, kad nāk apjausma, ka gribas vēl ko citu. Emocionālas problēmas pašā un partnerī tas rada, ja grūti šos jaunumus ir pieņemt. Arī šajā gadījumā diezin vai sieva ir atklāti savas attiecības pozicionējusi, visdrīzāk jaunās attiecības slēpusi. Un tas nozīmē, ka viņu pašu notikušais mulsina, kā arī sieva baidās no vīra reakcijas. Ja šādā brīdī vīrs sievu apsaukās, izteiks pārmetumus, tas vedīs vienīgi strupceļā, jo otrs partneris arvien vairāk sevī noslēgsies.

Ieteiktu sievas draudzeni uzaicināt uz vakariņām un visiem trim mierīgi izrunāt, kā tad īsti dzīvot tālāk.

Reklāma
Reklāma

Būtu jādomā, kā dzīvot tālāk, lai ieguvēji būtu visi, lai nenotiek pēc principa: tev jārīkojas tā, kā man ir ērti! Tas nav viegli, bet šī jaunā situācija ir jāmēģina pieņemt un abiem izrunāt, kā saglabāt attiecībās to, kas abiem ir vērtīgs, bet nelauzt otru.
Spriežot pēc vēstules, ģimenē ir bijusi un mīlestība ir joprojām, ir kopīgi bērni un tas nav risinājums — uzstādīt ultimātus vai katram aiziet uz savu pusi.
Vīram būtu jāsaprot, ka sieva ir atradusi kādu būtisku jaunu šķautni savā seksualitātē. Ja tas nebūtu noticis, viņa justu iekšēju neapmierinātību, kuras iemeslu būtu grūti nosaukt vārdā, taču, kas varētu radīt slimības vai vēlmi pēc apreibinošiem līdzekļiem. Šai brīdī vīram vajadzētu uzdot jautājumu sev, kas man patīk, ko es gribētu piedzīvot juteklības ziņā, kā to varētu izzināt un iegūt.
Ja atgriežamies pie ģimenes, es ieteiktu sievas draudzeni uzaicināt uz vakariņām un visiem trim mierīgi izrunāt, kā tad īsti dzīvot tālāk. Ja tas neizdodas, ieteiktu apmeklēt psihologu vai seksologu un ar viņa palīdzību meklēt tālākos risinājumus.”